Doma Aktualno EKSKLUZIVNO: Znana že vsaj 2 kandidata za državnega svetnika

EKSKLUZIVNO: Znana že vsaj 2 kandidata za državnega svetnika

Pred petimi leti so se zasavski župani dogovorili, da bo v Državnem svetu vsak mandat eden. Torej začeli naj bi z Zagorjanom, nato nekdo iz Trbovelj in na koncu še Hrastnik.

Dogovor se ni spoštoval, opisuje zgodbo izpred let Matjaž Švagan, “bil sem izvoljen ne s pomočjo zasavske politike, temveč s strani naših elektorjev” in dogovor je bil kršen.

Vili Treven

Da je bilo pred pol desetletja res tako, potrdi tudi hrastniški župan Miran Jerič, ki je skupaj z Vilijem Trevnom in Matjažem Švaganom sklenil dogovor. Držal se ga ni le takratni trboveljski župan Vili Treven, ki je obljuba gor ali dol vložil svojo kandidaturo.

Na naše vprašanje, ali se bo ponovno potegoval za mesto v Državnem svetu zagorski župan odgovori pritrdilno. “Lahko rečem, da glede na dosedanje delo, ki ni bilo naravnano le lokalno, temveč regionalno v dobrobit vseh treh zasavskih dolin, bom še enkrat kandidiral.”

Jasna Gabrič

S kolegoma Gabričevo in Jeričem o tem še ni razpravljal in dogovor izpred let zanj, ker ga niso spoštovali, ne obstaja. Je pa povsem pripravljen na nov dogovor, zatrdi Švagan, a le v primeru, da bo prvi Zagorjan. Novega dogovora bil bil vesel tudi Jerič, nam potrdi.

Zaradi namigovanj, da naj bi kandidirala tudi trboveljska županja Jasna Gabrič, smo jo poklicali. A letošnjih volitev zaenkrat še ni hotela komentirati, vse ob svojem času, je dejala. Nam je pa svojo kandidaturo potrdil hrastniški občinski svetnik Marko Funkl, ki se bo boril za svoje mesto v Državnem svetu.

Na skrajni desni: Marko Funkl
Print Friendly, PDF & Email