Doma Aktualno EKSLKUZIVNO: V Trbovljah obeta proizvodnja s 100 zaposlenimi

EKSLKUZIVNO: V Trbovljah obeta proizvodnja s 100 zaposlenimi

Ko na vsakem koraku poslušamo o investitorjih, ki naj bi prišli v Zasavje, smo enega takšnega dejansko našli.

Naredili bi vsaj 5000 m2 veliko halo

Polaganje temeljnega kamna v Šmartnem

Direktor podjetja Herz Damir Rutar nam je potrdil, da jim je zanimiva rudniška lokacija med Termoelektrarno in trboveljsko železniško postajo. Na lokacijo jih je povabila poslanka Vojka Šergan, ki je, kot pravi Rutar, že pošteno zavihala rokave tudi pri investiciji v Šmartnem.

5000 kvadratov velika hala in 100 zaposlenih

V Trbovljah bi v roku leta ali dveh lahko imeli livarno medenine in obdelavo sive litine. Stroje bolj kot ne že imajo, poudari Rutar, potrebujejo le pravo lokacijo. In ta v Trbovljah jih skoraj bolj ne bi mogla navdušiti. Tuneli, bližina rudnika, Sava in gozd – nekaj, kar bi zagotovo navdušilo tudi kupce, je prepričan Rutar. Poleg tega imajo v Šmartnem že kar nekaj zaposlenih iz Zasavja, tudi kader, ki ga potrebujejo je v Zasavju.

Če hočejo investitorja, potreben dostop za tovorni promet

Na trboveljski lokaciji pa ni vse tako popolno. Problem je dostop za tovornjake – tega praktično ni. Ker gre za dražje proizvode je potreben cestni tovorni prevoz, dostopa do lokacije pa trenutno ni, nam poroča direktor, ki si je lokacijo ogledal. “Če bodo to uredili, bi realno v letu ali dveh lahko tam postavili halo in zaposlili od 50 do 100 ljudi,” nam še zaupa direktor. Za 2 milijona evrov vredno investicijo je sedaj na vrsti lokalna skupnost, ki mora pripraviti pogoje, da bo zanimiva za prihod mednarodnih kovinarjev.

Print Friendly, PDF & Email