Doma Zasavsko Enajst evropskih prostovoljcev MC Zagorje na Rdečih revirjih

Enajst evropskih prostovoljcev MC Zagorje na Rdečih revirjih

Mladinski center Zagorje ob Savi od sredine maja do konca junija 2018 gosti enajst prostovoljcev Evropske prostovoljske službe (EVS) iz petih evropskih držav. V okviru projekta Skills & Art2Go, ki ga sofinancira program Erasmus+, so za ravno sklenjeni festival Rdeči revirji pripravili gledališko produkcijo in ustvarjalne delavnice, v nadaljevanju pa bodo njihove aktivnosti potekale na OŠ Toneta Okrogarja.

Mladi prostovoljci iz Španije, Bolgarije, Finske, Slovaške in Poljske so prispeli v Zagorje 13. maja. Po uvodnem spoznavanju skupine, projekta in okolja, so začeli s pripravami na gledališko produkcijo. Njihova mentorica je bila Tina Janežič, uveljavljena koreografinja in klovnesa. Pred pričetkom festivala v Zagorju so prostovoljci promovirali festival v centru Zagorja in izvedli mladinsko ulično delo.

Predstavo so prostovoljci prikazali na festivalih v Hrastniku, Zagorju in Trbovljah. Publika je bila vsepovsod navdušena. V vsakem kraju so za obiskovalce festivala pripravili tudi delavnice: izdelava igrač in inštrumentov iz odpadne embalaže, delavnica poslikave telesa, ritmična delavnica, delavnica bolgarskega plesa, delavnica samoobrambe, izdelovanje denarnic iz tetrapakov in poljskih čipk iz papirja. V sredo, 6. maja so prostovoljci obiskali OŠ Toneta Okrogarja in za učence drugega triletja izvedli delavnice. Vse so bile lepo sprejete, učenci so si ob slovesu zaželeli še več takšnih neformalnih oblik učenja veščin in jezikov.

V nadaljevanju projekta bodo prostovoljci spet v OŠ Toneta Okrogarja, tam bodo v zadnjem tednu pouka sodelovali z učenci šestega, sedmega in osmega razreda, z njimi pripravili gledališko produkcijo in jo postavili na ogled javnosti v četrtek, 21. junija 2018.

 

Print Friendly, PDF & Email