Doma Šport Finale Košarkarske rekreativne lige Zasavje

Finale Košarkarske rekreativne lige Zasavje

Za nami je še ena sezona Košarkarske rekreativne lige Zasavje. V tretji izvedbi tekmovanja je sodelovalo 11 rekreativnih ekip, odigranih pa je bilo 63 tekem.
Vrhunec tekmovanja smo si lahko ogledali preteklo soboto, ko se je v dvorani Osnovne šole Trbovlje odvil zaključni turnir.
Najkoristnejši igralec tekmovanja je drugič zaporedoma postal Blaž Božjak iz ekipe Oskar Trbovlje, svojo tretjo titulo prvega strelca tekmovanja pa je osvojil Edin Jasenčić iz Zagorskega Mair teama.

V tekmi za tretje mesto so Barbari odpravili Zlatorog, tekma za največji pokal pa je bila pravi zasavki “triler”, iz katere so celo glavo odnesli Trboveljčani in tako naslov osvojili drugič zapored.

Tekma za 3. mesto
Barbari 63 – 53 KK veterani Zlatorog Laško

Tudi v tekmi za tretje mesto smo si lahko ogledali zelo zanimivo srečanje. Ekipi sta se vseskozi izmenjavali v vodstvu in polčas končali z izzenačenim rezutatom. Tudi tretja četrtina se je nadaljevala v istem slogu, končala pa se je z manjšo prednostjo Barbarov, za kar je poskrbel razpoloženi Robi Deželak. Nekje na polovici zadnje četrtine tekme, so si Barbari priigrali malce višjo prednost in tekmo kljub nekaj nervoznim vložkom, mirno pripeljali do konca in tako osvojili končno 3. mesto.

Strelci:
Barbari: Deželak Robi 25, Tušek 14, Deželak Rok 12, Golotič 6, Otopal 5, Majes 1, Tilinger, Hasanović
KK veterani Zlatorog Laško: Cizej 16, Uršič 13, Blagotinšek 11, Blatnik Ž. 6, Pajnič 6, Lapornik 1, Košak, Sadar
Posnetek tekme:

Finale
Oskar Trbovlje 82 – 81 Mair team

Kot se za finalne tekme spodobi, je tudi ta postregla z najboljšim. V tekmo so bolje krenili Mair team in si na že na začetku priigrali 11 točk prednosti, ki pa so jo Trboveljčani do konca prve četrtine ujeli.  Sledila je serija točk Oskarja, ki je s spremembo igre prešel v vodstvo in sredi druge četrtine vodil že za 15 točk, polčas pa so dobili za 11. V tretji četrtini so se Zagorjani prebudili in na krilih prvega strelca tekmovanja Edina Jasenčića, prišli le na 4 točke zaostanka.
Sledila je izjemna zadnja četrtina v kateri so sprva pobudo prevzeli Zagorjani še 38 sekund pred koncem tekme vodili za 5 točk, ko je ob prekršku trojko zadel Marko Radak. Izkoristil je še dodatni prosti met in približal Oskarja na le točko zaostanka. Sledil je neuspel napad Mair teama in uspešno izveden protinapad Oskarja, ki so dobrih 20 sekund pred koncem vodili za 1 točko.

Po zgrešenem metu Jureta Prašnikarja, si je z nebeškim skokom žogo priboril MVP finalnega turnirja Blaž Božjak nad katerim so Zagorjani 10 sekund pred koncem storili prekršek in ga poslali na črto prostih metov, ta pa je oba zgrešil. Zadnji napad so imeli Zagorjani, ki pa se jim po metu Martina Kosina za 2 točki ni izšlo.
Prvaki so tako drugo leto zapored postali ekipa Oskar Trbovlje.

Strelci:
Oskar Trbovlje: Božjak 27, Perko 16, Cestnik 9, Hribšek 9, Radak 9, Grešak 8, Tominšek 4, Guzej, Vran
Mair team: Jasenčič 33, Kosin 24, Prašnikar 8, Štibernik 6, Roglevski 4, Tomažič 3, Meško 2, Jere 1, Krznarić, Vozel, Tomšič, Zajc, Bergant, Kolenc
Posnetek tekme:

“Košarkarska rekreativna liga Zasavje se za kratek čas poslavlja, a brez skrbi, vrnemo se jeseni, boljši in še močnejši. V treh sezonah smo se naučili ogromno, vendar je prostora za napredek še dovolj. Opažamo tudi velik napredek pri ekipah, kar nas zelo veseli.

Print Friendly, PDF & Email