Doma Šport Finalna tekma pokala Slovenije

Finalna tekma pokala Slovenije

Na Kodeljevem se je zaključil finalni turnir Pokala Slovenije za ženske, kjer so Zagorjanke osvojile drugo mesto. Že petindvajsetič(25) so zmagale rokometašice Krim Mercatorja.

RK Zagorje : RK Krim Mercator 21:31 (11:17)

Sodnika: Matija Knez, Matija Smolko

Zagorje: Zubak, Privšek 1, Baruca 1, Rebolj 4, Strmljan, Borišek 1, Skrinjar, Perič A. (8 obramb), Hren 8, Vrbnjak 1, Ljepoja 5, Cilenšek, Prašnikar, Perič I, Hace.

Trener: Bojan Voglar

Krim Mercator: Benko 3, Zrimšek, Mavsar, Abina 4, Barič; Beganović 1, Stanko 5, Marinček (10 obramb), Omoregie, Zulić 5, Koren 7, Pandžič, Gregorc, Lamprini 6, Amon 1, Perederiy 4.

Trener: Uroš Bregar

Sedemmetrovke: Zagorje (2/1), Krim (5/4)

Izključitve: Zagorje (4 minut), Krim (6 minut)

Zagorjanke so se v uvodnih petnajstih minutah povsem  enakovredno kosale s favoriziranimi Krimovkami, v 10. minuti tudi povedle (7:6), v drugi polovici prvega polčasa pa so Ljubljančanke uveljavile vse svoje prednosti ter si ob polčasu priigrale pet golov prednosti (17:12). Zagorjanke so tudi v drugem polčasu z borbeno igro v obrambi uspeval zaustavljati napade Krimovk vendar pa so Zagorjanke v napadu naredile preveč tehničnih napak. Čeprav so se Zagorjanke v 55 minuti približale na 4 zadetke zaostanka 21:25 so Ljubljančanke v zadnjih šestih minutah naredile delni rezultat 0:6, potem, ki je trener Zagorja Voglar v zadnjih minutah poslal na igrišče vse mlade igralke Zagorja, da se predstavijo širni Sloveniji.

V ljubljanski zasedbi je bila najbolj učinkovita Alja Koren s sedmimi, v zasavski pa Pia Hren z osmimi zadetki.

Najboljša igralka zaključnega turnirja je postala Tjaša Stanko, najboljša vratarka Miša Marinček, najboljša strelka pa Nina Zulić (vse Krim Mercator) s 14 goli.

Zagorjanke so na prvi tekmi pokala Slovenije v soboto, 31.3.2018 premagale RK Ljubljano 24:19. Najboljše strelke pri Zagorju so bile Vrbnjak in Ljepoja po šest zadetkov, Peričeva pa je obranila 15 strelov na gol Ljubljančank.

Končni vrstni red pokala Slovenije za leto 2018: 

  1. mesto Krim Mercator
    2. mesto RK Zagorje
    3. mesto ŽRK Zdežele
    4. mesto RK Ljubljana

Bojan Voglar, trener Zagorja po finalni tekmi:
Rokometašicam Krima Mercatorja, ki so veljale za absolutne favoritinje, čestitam za naslov pokalnega prvaka – trenutno jim v Sloveniji nihče ne more konkurirati. Mi smo odigrali dve odlični tekmi, lahko rečem, da nad pričakovanj, sploh finale, v katerem smo do zadnjih minut držali razliko štirih, petih golov, zaradi česar lahko dekleta pohvalim za dobro predstavo. Mislim, da smo na tem finalnem turnirju gledali kakovostne tekme in samo upam, da bo slovenski rokomet nadaljeval v tej smeri in, da bo dobil veljavo, ki si jo zasluži.”

Print Friendly, PDF & Email