Doma 1+1=2 Flavta, pozavna, morda harmonika ali pa petje?

Flavta, pozavna, morda harmonika ali pa petje?

Glasbene šole so razpisale prosta mesta za nove učence, ki se bodo glasbeno izobraževali v prihodnjem šolskem letu.

V Glasbeni šoli Trbovlje razpisujejo prosta mesta v naslednjih programih: Predšolska glasbena vzgoja, glasbena pripravnica, plesne pripravnice, sodobni ples, ter inštrumenti: klavir, harmonika, violina, kljunasta flavta, pozavna, rog, diatonična harmonika, tolkala, flavta, klarinet, saksofon, bariton, viola, tuba, razpisujejo pa tudi oddelek petja.

Sprejemni preizkusi in vpisi v predšolske programe se bodo začeli v ponedeljek 27. maja.

V Trbovljah nastopijo učitelji

Poleg tega Glasbena šola Trbovlje vse zainteresirane vabi na »Učiteljski nastop na dan odprtih vrat«, v sredo, 29. maja ob 18. uri. Več o nastopu nam je zaupala ravnateljica Katja Mikula: »Na naši glasbeni šoli je učiteljski nastop že tradicionalen, organiziramo ga že deset let. Obljubljamo vam en tak simpatičen nastop prirejenih skladbic, učenci in starši se bodo po koncertu lahko pogovorili tudi z učitelji in si ogledali učilnice.«

Vprašali smo jo še, kako se mladina, ki odrašča v digitalni dobi, odziva na pouk v glasbeni šoli. »Dejstvo je, da mediji ustvarjajo okolje, v katerem otroci odraščajo. Mi smo glasbena šola. Če se otrok uči klasične glasbe, nekih težjih stvari, kot so etude ali lestvice, ni s tem nič narobe, še vedno bo lahko odigral tudi Bohemian Rhapsody. Mi se trudimo, da bi otroke naučili poslušati in igrati. Glasba se ne deli na stile. Je le dobra ali slaba glasba.«

Preizkus znanja za nove učence bo na Glasbeni šoli Zagorje potekal v ponedeljek, 27. maja, ter v sredo, 29. maja.

Razpisana so prosta mesta za inštrumente (klavir, flavta, kitara, violončelo, violina, viola, saksofon, tolkala, klarinet in trobila) oziroma petje ter prosta mesta za sodelovanje v programih skupinskega pouka (balet, plesna pripravnica, predšolska glasbena vzgoja in glasbena pripravnica).

Na sprejemnih preizkusih bodo izbrali najboljše

V Glasbeni šoli Hrastnik bodo potekali vpisi v programe inštrumenti ter ples, predšolska glasbena vzgoja, glasbena pripravnica ter plesna pripravnica. Preizkus glasbene nadarjenosti bo v prostorih glasbene šole v petek, 24. maja, ter v soboto, 25. maja.

Glasbena šola Laško-Radeče za leto 2019/2020 razpisuje prosta mesta v programih inštrument (violina, viola, violončelo kontrabas, klavir, klavirska harmonika, flavta, saksofon, klarinet, kljunasta flavta, trobenta, pozavna, rog, evfonij, tuba, kitara, citre, diatonična harmonika in petje). Prosta mesta so tudi v skupinskih programih sodobni ples, plesna pripravnica, predšolska glasbena vzgoja ter glasbena pripravnica.

Sprejemni preizkusi bodo potekali v četrtek, 23. maja ob 17. uri ter v petek, 24. maja ob isti uri v prostorih enote Radeče (Šolska pot 5) oziroma v prostorih enote Laško (Valvasorjev trg 2).

Print Friendly, PDF & Email