Doma 1+1=2 FOTO: 30 let stara igrala na Kumu dočakala celovito prenovo

FOTO: 30 let stara igrala na Kumu dočakala celovito prenovo

Trideset let stara igrala na Kumu so prenovili in v nedeljo predali v uporabo najmlajšim.

Nova otroška igrala in ureditev podlage pod njimi mladim izletnikom omogočajo varnejšo igro ter brezskrbno urjenje gibalnih veščin.

Maja Krajnik in Mojca Brečko

Na najvišjem vrhu Zasavja mlade pohodnike razveseljuje otroška igralnica, ki sta jo v akciji Otroci Triglava s skupnimi močmi obnovila Planinsko društvo Kum Trbovlje, Občina Trbovlje in Zavarovalnica Triglav.

»V Zavarovalnici Triglav z veseljem podpiramo aktivnosti, ki otroke in družine spodbujajo k varnemu in zdravemu življenjskemu slogu. Prav to je namen akcije Otroci Triglava, ki je ob odprtju igral na Kumu združila moči z akcijo Očistimo naše gore,« je ob odprtju prenovljenega igrišča povedala Mojca Brečko in dodala: »Posebej veseli smo, da bodo prenovljena igrala najmlajšim obiskovalcem v spremstvu staršev, stricev in tet ter babic in dedkov varno igro omogočala na enem najbolj obiskanih vrhov v našem hribovju.«

Odlična pridobitev za »zasavski Triglav«

Stara igrala, ki so jih na Kumu pred tremi desetletji prostovoljno postavili pohodniki lokalnega planinskega društva, zaradi dotrajanosti in neprimerne podlage niso več omogočala varne igre. Zato je v okviru akcije Otroci Triglava gondolsko gugalnico zamenjala dvojna gugalnica iz akacijevih brun. Uredili so tudi podlago pod igrali, saj so sklane roglje zamenjali z gumijastim satovjem, čez katerega so zasejali travo. Z ohranjanjem naravne grbine pri Planinskem domu na Kumu so ob prenovi poskrbeli tudi za naravni izgled naravovarstveno zaščitenega terena.

»Kum je zanimiva pohodniška točka tudi za mlade družine in v sodelovanju s Planinskim društvom Kum Trbovlje si prizadevamo, da se imajo najmlajši obiskovalci na Kumu lepo.« je ob odprtju dejala Maja Krajnik, ki je zastopala barve trboveljske občine.

Print Friendly, PDF & Email