Doma 1+1=2 FOTO: Čebinov travnik čaka konkretna preobrazba

FOTO: Čebinov travnik čaka konkretna preobrazba

Že lep čas Kisovčani čakajo na ureditev Čebinovega travnika in kot kaže bodo prve spremembe dočakali že letos. Območje, ki je poplavno, so morali prilagoditi tako, da posegi v prostor ob poplavi nimajo škodljivega vpliva. Že v novembru bo Kisovec bogatejši za adrenalinsko igralo.

Takole smo idejno zasnovo za Čebinov travnik objavili že pred tremi leti.

 

»Kajti, če je mesto urejeno po meri otroka, je prijazno tudi vsem drugim« pojasnjujejo odločitev, da bo prva točka ureditve prav otroško igralo. »Poskušamo vsem otrokom omogočiti igranje in kakovostno preživljanje prostega časa. Zabavna, predvsem pa varna igra otrok je vodilo, ki ga mora družba usmerjena v prihodnost in ga vseskozi zasledovati«.

Prvo igralo že v tem mesecu

Vizualni prikaz, kako bi lahko uredili Čebinov travnik, je na družabnem omrežju leta 2015 predstavil Miha Prelogar.

Na občini so obljubili, da bodo še v mesecu novembru na severozahodnem delu travnika, okrog osrednjega drevesa postavili veliko atraktivno adrenalinsko igralo visoko 4 metre in veliko 12 x 7 metrov. Igralo bo omogočalo igro, rekreacijo in druženje kar 40 uporabnikov hkrati.

S tem občina začenja postopno ureditev površin Čebinovega travnika v Kisovcu. »V naslednjih letih želimo na osrednji travnati površini v centru Kisovca urediti parkovno rekreativno območje, ki bo služilo varni igri tako najmlajših otrok kot najstnikov in bo hkrati prostor za druženje vseh občanov Kisovca« so sporočili.

Idejna zasnova pripravljena decembra 2016, več TUKAJ!

Pešpot, ki vodi od poslovne cone v Kisovec bo seveda ostala, umestitev glavnega programa parka je predvidena na območju severno od obstoječe pešpoti do meje varovalnega pasu potoka. Površina predvidene ureditve znaša 10.000 m2.

Ker gre za poseg v varovanem območju potoka, oziroma za poplavno ogroženo območje, so prepovedane vse dejavnosti in posegi v prostor, ki imajo lahko ob poplavi škodljiv vpliv. Z novo ureditvijo se ne bo posegalo v 5 m širok varovalni pas ob Mediji.

Kaj vse si lahko Kisovčani obetajo?

Plezanje po široki mreži, hojo po premičnem mostu, vzpenjanje po lestvi na podeste,  prehajanje med obroči, spuščanje in vzpenjanje po vrvi, hoja po visečem mostu iz vrvi, mornarsko vzpenjanje, spuščanje po gasilskem drogu, hoja po visokih brveh, ter plezanje, prehajanje in druženje. Nova pridobitev v Kisovcu bo tudi 30 metrov dolg »ZipLine«. Seveda ni igrišča brez gugalnic za manjše in večje otroke.

Za tiste najmlajše so v Zagorju izbrali tri inovativna igrala iz slovenskega akacijevega lesa za malčke od 1. do 4. leta starosti in sicer previsno gugalnico na vzmet za dva, element »Pohod na Triglav« ter element »Prestop v Čezsočo«.

Idejna zasnova objavljena pred leti:

FOTO: Kaj bo s Čebinovim travnikom?

Print Friendly, PDF & Email