Doma Aktualno FOTO: Cesta »čez hrib« že skoraj odprta

FOTO: Cesta »čez hrib« že skoraj odprta

Včeraj so odprli del najkrajše ceste med Hrastnikom in Trbovljami na hrastniški strani. Vmesni del pri bajerju bodo asfaltirali v prihodnjih tednih.

Tretja faza izgradnje ceste Trbovlje-Hrastnik, od Veličkove ceste v Hrastniku preko Ane do sedanje industrijske ceste Trbovlje – Hrastnik do Ojstrega, je Rudnik Trbovlje-Hrastnik stala dobra 2 milijona evrov. Do izgradnje celotne ceste manjka še asfaltiranje odseka pri bajerju, ki se najbolj poseda. »Ta del bomo asfaltirali v prihodnjih tednih, dela naj bi bila zaključena septembra,« pove direktor RTH-ja Jani Žlak.

Cesto sta včeraj skupaj z direktorjem RTH-ja odprla tudi župan in županja obeh občin, ki sta se do stičišča občin pripeljala s kolesi, vsak iz svoje strani.  »To je eden izmed projektov, ki nas povezuje, ni edini, je pa eden izmed najpomembnejših, tukaj imamo mi še toliko razvojnih projektov v smislu osmisliti te degradirane površine, urediti prostore za rekreacijo, koncerte,« je dejala trboveljska županja Jasna Gabrič.

Hrastniški župan pa cesto vidi tudi kot najkrajšo povezavo med mestoma, ki bo služila vsem. »Cesta prinaša veliko na področju izvajanja zaščitno reševalnih ukrepov, to se pravi, da se bodo časi intervencijski vozil zdaj skrajšali, poleg tega pa bomo, v primeru zaprtja ceste za Savo, Hrastničan in Trboveljčani pridobili normalen obvoz,« je dejal Miran Jerič.

Cest »čez hrib« bo prevozna za vsa vozila, z izjemo tovornih in ne več le za potrebe Rudnika Trbovlje-Hrastnik.

 

Print Friendly, PDF & Email