Doma Aktualno FOTO: Dolski gasilski dom že vidno raste

FOTO: Dolski gasilski dom že vidno raste

Na Dolu pri Hrastniku bodoči gasilski dom vse bolj dobiva prepoznavno podobo. Potem, ko je rušenje Dolančeve hiše zagotovilo prostor za novo stavbo, danes že stoji pozidan objekt. Kako potekajo dela, smo preverili kar pri dolskih gasilcih.

Urban Romih, predsednik PGD Dol pri Hrastniku je povedal, da je v sam postopek gradnje, vse od arhitekturnih načrtov pa do izvedbe ter tudi spremljanja same gradnje, najbolj vpet njegov namestnik Tadej Logar.

Še pred letom dni Dolančeva hiša ….
…zdaj že prvi obrisi novega gasilskega doma

“Vse poteka po terminskem planu: kot je bilo načrtovano, je objekt ta trenutek pozidan do ostrešja, v roku naslednjih dveh tednov pa se bo izvedlo še prekrivanje s strešno kritino,” pravi Logar, ki opisuje tudi kaj sledi zatem: elektro- in strojne instalacije, ometi. Medtem, ko čakajo na strešnike, pa gasilci oziroma domače podjetje AGM Nemec, kateremu so zaupali prvo fazo gradnjo, ne počiva. V grobem se namreč ureja okolica stavbe (zaledna škarpa in pripravljalna dela za plato, kjer bo položen asfalt).

Kdaj selitev?

Po besedah Logarja je rok za pridobitev uporabnega dovoljenja ki so ga postavili dolskim gasilcem 31. maj. V kolikor bo potekalo vse gladko in po načrtih kot do sedaj, bi lahko opremo in vozila iz obstoječega gasilskega doma preselili v novega tekom poletja. Konec avgusta pa naj bi nato “stari” gasilski dom porušili.

SORODNI ČLANKI:

Začenja se! V slabem letu do novega gasilskega doma

Porušili bodo hiše, večnamenske objekte in gasilski dom

Print Friendly, PDF & Email