Doma Aktualno FOTO: Hrastniška tržnica v prenovljeni podobi

FOTO: Hrastniška tržnica v prenovljeni podobi

Po tem, ko je z začetkom decembra 2019 steklo preurejanje in prenova pokritega dela hrastniške tržnice, se zaključuje prva faza projekta Prenova tržnice v Hrastniku, katere nosilec je Občina Hrastnik.

Prodajna miza med 8 ali 9 evrov

Katere so dolžnosti prodajalcev na tržnici, kje se nahajajo prodajna mesta in s katerim blagom, s katerim se lahko trguje na tržnici, kot tudi kdaj tržnica obratuje – vse to in še več določa Odlok o tržnem redu javne tržnice v Hrastniku. Denimo, za najem prodajnega mesta s prodajno mizo je potrebno odšteti med 8 in 9 evri (brez DDV), je pa “možen tudi najem prodajnega mesta brez prodajne mize ali najem prostora za prodajo iz avtomobila,” sporoča Nives Venko iz KSP Hrastnik.

Živahno ob koncu tedna

Tržni dnevi so na hrastniški tržnici ob četrtkih, petkih in sobotah. Glavnina trgovanja je ob sobotah, ko se že nekaj let izvaja prireditev »Podeželje in mi«. Na ta dan imajo vsi prodajalci svojih živil pravico do brezplačnega najema prodajnega mesta s prodajno mizo. Stalnih prodajalcev je približno 13, ponujajo pa različna živila, med katerimi ne manjka zelenjave in sadja, vina, jajc, mesnih izdelkov, mlečnih izdelkov, kruha, potic in keksov.

Pojavljajo se seveda tudi sezonski prodajalci, ki svojo ponudbo (denimo jagod, malin, breskev in borovnic) prodajajo glede na letni čas in sezonsko prodajo. Tekstilni izdelki se prodajajo ob četrtkih in petkih.

Po novem tudi garderoba

Jutri ob 9. uri bodo prenovljeno tržnico svojemu namenu predali tudi uradno. V okviru projekta prenove so, kot pojasnijo na hrastniški občini, izvedli vzdrževalna dela – prenova notranjih prostorov in instalacij. Tržnica je s tem pridobila večji notranji prostor namenjen različnim dejavnostim, pisarno, urejene sanitarije in garderobo za preoblačenje.

SORODNI ČLANKI:

Bo tržnica vendarle dobila prenovo?

Print Friendly, PDF & Email