Doma Aktualno FOTO in VIDEO: Najhuje je bilo v Trbovljah

FOTO in VIDEO: Najhuje je bilo v Trbovljah

Največ težav je včerajšnji nenadni veter z dežjem povzročil v Trbovljah. Odkrivalo je strehe, podiralo drevesa. Nekaj težav tudi v Hrastniku in Zagorju.

Iz Gasilskega zavoda Trbovlje, kjer so na teren poslali vse razpoložljive ekipe, so nam opisali stanje. Največ dela so imeli na Podmeji in Dobovcu, kjer je podiralo drevesa, zaradi tega so bile neprevozne tudi ceste. Na Podmeji je podrlo kar 6 dreves, na Dobovcu so še pozno v noč žagali drevja in odpravljali posledice na že tako zahtevnem terenu. Nekaj težav z podrtimi drevesi je bilo tudi na cesti proti Planini. 11 hiš na Dobovcu in Planini je zaprosilo za pomoč gasilcev.

Pometani strešniki v Žabjeku

V mestu je odkrivalo strehe – Žabjek, Opekarna, Šuštarjeva in Partizanska so ulice, kjer so gasilci nudili pomoč, zaradi odkritih streh. Strešniki so poškodovali tudi nekaj parkiranih vozil. Nekaj težav je bilo tudi na Vrheh in na Vreskovem, še pojasnijo trboveljski možje v rdečem. V intervencijah so poleg PGD Trbovlje mesto sodelovali tudi PGD Klek, PGD Dobovec in GZ Trbovlje.

Na ogled sta se že odpravila direktor GZ Trbovlje Matjaž Lapi, občinski uslužbenec in član civilne zaščite Rok Verdel in županja Jasna Gabrič, ki nam je s terena sporočila: “Pristojne službe odpravljajo posledice neurja. Kar nekaj podrtih dreves, a so vse ceste prevozne. Cesto na Dobovec smo si že ogledali in bo potrebna manjša sanacija. Trenutno pa sledi še ogled cest proti Vrhem” pravi županja, ki je hvaležna, da imajo v občini tako dobre in odzivne gasilce ter pristojne službe.

Kar nekaj dela so imeli tudi v Zagorju, nas seznani poveljnik GZ Zagorje Marko Bokal. Na Cesti Borisa Kidriča je odkrilo strehe na dveh hišah, eno hišo na Lokah in večstanovanjsko hišo na Selu. Pospravljali so tudi podrta drevesa, smreka je padla na daljnovod v Tesnih pri Zagorju, na Ruardiju je podrlo električni drog. Drevesa je podrlo tudi na Levstikovi, na Cesti Zmage, v Kandrših in v Ravenski vasi. Moči je včeraj sklenilo 56 gasilcev iz PGD Zagorje mesto, PGD Kotredež, PGD Čemšenik, PGD Loke, PGD Kandrše in PGD Ravenska vas.

Neurje je najbolj prizaneslo Hrastniku, po besedah Timoteja Funkela, predsednik GZ Hrastnik je bilo podrto eno drevo proti Bobnu, kjer je bila cesta polovično prevozna. To so razžagali in cesto očistili.

FOTO:

VIDEO:

Print Friendly, PDF & Email