Doma Aktualno FOTO in VIDEO: Roglič v videospotu zamenjal kolo za kitaro

FOTO in VIDEO: Roglič v videospotu zamenjal kolo za kitaro

Slovenski kolesarski šampion Primož Roglič je dobil svojo navijaško himno z videospotom, v katerem ga vidimo v zanj neobičajnih vlogah, v vlogi kitarista in bobnarja.

Medtem, ko je Roglič v soboto na Gorenjskem odpeljal še eno zmagoslavno dirko in stopil na najvišjo stopničko na državnem prvenstvu cestnih kolesarjev, se je na spletu zavrtel videospot navijaške himne posvečen  – komu drugemu kot – Primožu Rogliču.

“Vsi smo ponosni, da je tukaj doma najboljši kolesar sveta! Rogla, …” Tako se prične refren nove navijaške himne “S Tabo Je Slovenija”. Kot nam pove Dejan Žujič, ki je napisal besedilo in pesem uglasbil, je ideja za skladbo nastala po Primoževi zmagi na Vuelti leta 2019. “Skladbo smo z bendom prvič predstavili lani oktobra, na sprejemu Rogliča v Zagorju. Ker sem opazil, da je šla ljudem hitro v uho, sem se odločil, da jo tudi studijsko posnamemo in zanjo naredimo videospot.”

Posneli v enem dnevu, Rogliča “ukradli” le za dve uri

Snemanje za skladbo se je pričelo že v februarju a se je zaradi karantene vmes vse zaustavilo. Kljub vsemu jim je z odlično ekipo na koncu uspelo realizirati idejo. “Korona je bila za nas na nek način tudi prednosti, saj je Primož imel malce več časa in je lahko sodeloval pri snemanju videospota.”

Aranžma pesmi je nastal pod taktirko glasbenega producenta Dejana Radičevića, pri tem pa so sodelovali številni znani slovenski glasbeniki kot so Neisha (klaviature), Matej Mršnik (kitara), Boštjan Vajs (bobni) in Miha Koren (bas kitara).

Pod režijo videospota, ki je bil posnet v Rogličevem domačem kraju – Zagorju ob Savi, se je podpisal režiser Rok Hvala. “Ko me je Dejan poklical, če bi bil pripravljen delati videospot za to skladbo, sem bila seveda takoj za. Ob poslušanju se mi je porodilo nemalo idej, ki smo jih strnili v videospot. Mislim, da nam je v enem snemalnem dnevu tudi uspelo dobro zajeti atmosfere.”

Andrej Copot je kot direktor fotografije z Dejanom sodeloval že pri prejšnjem singlu, kjer sta se dobro ujela in je bila vključitev v nov projekt povsem logična poteza: “Tokrat smo celotno zadevo dvignili še na višjo raven, saj se je ekipi pridružil še režiser Rok Hvala, ki je bil ključnega pomena, da nam je uspelo sestaviti videospot. Prav tako je treba pohvaliti celotno ekipo, ki se je maja cel dan “sončila” v Zagorju.” je ob izidu pesmi dejal Copot.

Kot pravijo ustvarjalci videospota jim je največji izziv predstavljal snemalni dan, saj so v enem dnevu morali posneti ogromno kadrov. Za snemanje Primoža pa so imeli na voljo zgolj dve uri. Kljub številnim izzivom jim je snemanje uspelo spraviti pod streho in kot pravi Dejan je že med samim snemanjem vedel, da ob takšnem počutju in vzdušju sam izdelek ne more razočarati.

Print Friendly, PDF & Email