Doma Aktualno FOTO in VIDEO: Visoki jubilej podružnične šole

FOTO in VIDEO: Visoki jubilej podružnične šole

Pisalo se je leto 1879. V Nemčiji se je ravno rodil veliki um Einstein, v Gruziji je na svet privekal revolucionar Stalin. V majhni slovenski vasici Šentlambert pa je vrata svetu odprla šola. Kar 140 let letos praznuje podružnična šola Šentlambert, ki je pomemben del Osnovne šole Toneta Okrogarja v Zagorju ob Savi.

Za to častitljivo obletnico so pripravili prireditev kot se spodobi, saj ni manjkalo niti glasbe niti zabave. Kljub slabemu vremenu je bila prireditev polno obiskana. Med obrazi, ki so se prišli pokloniti so bili tudi minister Rudi Medved, državna sekretarka z ministrstva za izobraževanje Martina Vuk, župan Matjaž Švagan in drugi.

Tako župan kot državna sekretarka sta šolnikom povedala, da jima je v veselje, da lahko omogočajo delovanje podružničnih šol, ki so izrednega pomena za lokalno okolje. Zavezala sta se, da se bosta za to trudila tudi v bodoče.

Uradnemu delu je sledil bolj sproščen program. Strokovno osebje OŠ Toneta Okrogarja je pripravilo gledališko igro, nakar je sledilo županovo darilo otrokom šentlamberške šole. Na oder so prišli Čuki, ki so tudi sami pripravili darilo, saj je z njimi prišel še Ribič Pepe. Več o tem, kako je minila prireditev si lahko ogledate v spodnjem videu in fotogaleriji.

 

Print Friendly, PDF & Email