Doma Aktualno FOTO: Iz zemlje železne palice, polno lukenj

FOTO: Iz zemlje železne palice, polno lukenj

Glavno nogometno igrišče je v katastrofalnem stanju. Ko so v Zagorje prišli igralci iz Ihana, bi se obrnili, če ne bi imeli za sabo že tako dolge poti. 

Že nekaj časa vre v Nogometnem klubu Zagorje, kjer je vajeti na začetku poletja, po tem ko je mesto predsednika zapustil Nejc Vozelj prevzel Miloš Roglič.

Starši pisali županu: “Ste kdaj prišli pogledat sam stadion?”

Pismo, ki sta ga prejle župan in Zavod za šport

Na trenutno situacijo v klubu so nas opozorili starši igralcev mlajših selekcij. Glavno igrišče, na katerem bi morali igrati tekme je v izredno slabem stanju. S pismom so se obrnili tudi na župana, a odgovora zaenkrat še niso prejeli. “Bojimo se za svoje otroke …vsak dan treninga so podvrženi nevarnostim” so med drugim zapisali in zagrozili, da bodo otroke izpisali iz zagorskega kluba, če se razmere ne uredijo.  

Oprema otrok v Evroparku

O slabih razmerah igrišča priča tudi Hasan Dizdarević trener NK Ihan, ki je pred kratkim gostoval na zagorskem stadionu.Iz tekmovalnega vidika je bilo za obe ekipi enako,a na tako slabem igrišču še niso odigrali tekme. »Obupna travnata površina, luknje, hribčki, sploh na levi strani igrišča« je ihanski trener zaključil opis razmer, ki so jih pričakale v Zagorju.

Tudi »pomožno« igrišče, ki ga imajo nogometaši v Evroparku ni v najboljšem stanju, še poročajo starši, manjka jim določena infrastruktura – garderobe in toaletni prostori. Želijo si, da postavijo vsaj kontejner s tekočo vodo in klopmi da se bodo lahko igralci preoblekli in uredili.

Za razmere krivi tudi sami

Predsednik klub Miloš Roglič

»Terenske razmere so hude« potarna Roglič, ko ga povprašamo po stanju nogometnih površin. Pojasni, da jih je prizadela poplava in prizna tudi, da so tudi sami prepozno začeli reševati problem. Trenutno je igrišče zasilno pripravljeno za igranje tako mlajših kot članskih selekcij, a je v izredno slabem stanju, ponovi predsednik kluba.

Ivo Vrtačnik iz Občine Zagorje pojasnjuje, da so trenutno v fazi investicije v samodejni namakalni sistem igrišča. Samih razmer ne želi komentirati, to naj bi bilo v pristojnosti Zavoda za šport.

Starši kar direktno nad župana

Iz Zavoda za šport (ZZŠ), ki je upravljalec tako objektov kot tudi igrišča so sporočili, da je veliko škode naredilo julijsko neurje in poplave. »Neurja in poplave so v tem delu katastrofalne in to ni naša krivda, a vsakič na novo je potrebno sanirati igrišče« nam je zaupala Karmen Cestnik, ki skrbi za zavod med odsotnostjo direktorice Samante Tine Lovše. Pojasnila je tudi, da se starši do pisma županu, vsaj zavodu, niso nikoli pritoževali. »Naša vrata so vedno odprta, vedno smo odprti tudi za vse kritike, ki so upravičene« pravi Cestnikova in doda, da bodo dela na igrišču končana v roku treh tednov, poskrbeli pa bodo tudi, da bodo nogometaši, ki treninge opravljajo v Evroparku imeli prostor, kjer bodo lahko odložili svoje stvari.

O odnosih in igrišču smo povprašali tudi bivšega predsednika kluba Nejca Vozlja, ki pa se v zgodbo ne želi več vpletati. Želi si le, da bi se razmere izboljšale zavoljo kluba in mladih nogometašev.

Print Friendly, PDF & Email