Doma Aktualno FOTO: Kultura ima za Trbovlje in Hrastnik novo pisarno

FOTO: Kultura ima za Trbovlje in Hrastnik novo pisarno

Vodja izpostave JSKD Blaž Rojko

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti je v sredo popoldne otvoril novo pisarno v kletnih prostorih Rudarskega doma Trbovlje, ki naj bi postala novo stičišče kulturnega snovanja v Trbovljah in Hrastniku.

Otvoritev se je začela z otroškim pevskim zborom vrtca Trbovlje, nadaljevala pa z govorom županje Trbovelj Jasne Gabrič, ki je JSKD-ju zaželela čim večji uspeh, vse pa povabila na kulturne prireditve, ki jih v prihodnje ne bo manjkalo.

Čas je, da društva iz Trbovelj in Hrastnika začnejo bolj sodelovati

V nadaljevanju programa so obiskovalce razvedrili učenci -Osnovne šole Alojza Hohkrauta s pevsko plesnim nastopom.

Otvoritve se je udeležil tudi direktor JSKD-ja Slovenije mag. Marko Repnik, ki se je zahvalil občini Trbovlje ter Delavskemu domu Trbovlje za sodelovanje pri selitvenem procesu.

Po prerezu svečanega traku je prireditev zaključil pevski zbor pod vodstvom Blaža Rojka.

Vodja območne izpostave JSKD Trbovlje Blaž Rojko je zadovoljen z na novo pridobljeno pisarno in se bo v prihodnje najprej posvetil pregledu društev v Trbovljah in Hrastniku. Društva bo pozval in preveril, kakšne načrte imajo. Z vsemi pa si želi odprtega sodelovanja, enakopravnosti med društvi ter njihovo aktivnost.

JSKD spodbuja in zagotavlja organizacijsko podporo vsem ljubiteljem različnih kulturnih dejavnosti. Trudijo se ohranjati tradicijo in obenem spodbujati sodobno ustvarjanje, vsebino pa prinesti v celostni slovenski kulturni prostor.

V prihodnjem mesecu ima Rojko namen sklicati skupinski sestanek v obeh občinah in poiskati priložnosti za sodelovanje. Kaj točno bodo skupne točke, pa se bo pokazalo že v kratkem.

FOTO:

Print Friendly, PDF & Email