Doma Aktualno FOTO: Letos v živih jaslicah Marijina zgodba

FOTO: Letos v živih jaslicah Marijina zgodba

Žive jaslice, ki so jih lani prvič uprizorili na Podkumu so bile tako dobro sprejeti, da so se letos odločili za ponovitev.

Kulturno društvo Podkum je v letu 2018 prvič pripravilo žive jaslice. Premiera je bila na božični dan, sledili sta še reprizi, torej ponovitvi.

Na letošnji premieri se je zbralo lepo število obiskovalcev od blizu in daleč. Tudi tokrat so sodelovale žive živali. Poleg ovac je pomembno vlogo imel malce nemiren osliček, ki pa je na koncu svoje delo le dobro opravil. Zgodba je, kot jo že poznamo, pot Jožefa in Marije iz Nazareta v Betlehem in rojstvo Jezusa. Po dolgem in napornem potovanju sta trkala na vrata betlehemskih hiš, a naposled sta prostor dobila le v bornem hlevu.

Vlogo Jožefa je odigral Blaž Pižmoht, Marijo pa Maja Odlazek, ki je bila hkrati tudi režiserka. Režiserka je poleg Maje bila tudi Urška Dolar. Blaž in Maja sta povedala, da so se v društvu na predstavo pripravljali kar tri mesece, sodelovalo pa je več kot dvajset članov društva. Blaž Pižmoht je vlogo Jožefa igral že lani.

Kot pravijo ustvarjalci, bodo zgodbo vsako leto malenkost spreminjali, tako so letos v ospredje postavili Marijo.

Sveta družina v hlevčku na Podkumu je predstavljala lep prizor in Podkumčani so veseli, da se prav pri njih dogajajo žive jaslice. Martina in Matej opišeta svoje občutke:

Martina in Matej

“Lepo je, da se pri nas dogajajo zanimivi dogodki. Bila sva tudi lani in je bilo res veliko ljudi, Tudi na današnji premieri je bil obisk dober,” sta nam zaupala. Po predstavi so se obiskovalci lahko pogreli s toplimi napitki in se sprehodili po prizorišču.

Print Friendly, PDF & Email