Doma Aktualno FOTO: Na bajerju se je DANES zgodilo nekaj NEVERJETNEGA!

FOTO: Na bajerju se je DANES zgodilo nekaj NEVERJETNEGA!

Se spomnite, sedaj že slavnih, smeti na bajerju, na Ojstrem med Trbovljami in Hrastnikom. Tistih, ki ležijo na desni strani koša, na levi in vsepovsod okrog, koši za smeti pa so konstantno polni. Prazni jih nihče, saj se lastniki, najemniki in inšpektorji sploh ne morejo zmeniti, kdo je zanje odgovoren. Opis zmešnjave najdete TUKAJ!

Na Medobčinskem redarstvu Zasavje za smeti dolgo sploh niso vedeli, ko pa so izvedeli (od nas), prekrška niso zaznali. Smeti pa vsak dan več.

Ekipa Delavskega doma Trbovlje je temu danes naredila konec. Svoj odmor za malico so zamenjali za družbeno koristno delo in zavihali rokave. Ogabne smeti, ki so kazile lepo podobo Ojstrega, so očistili nesnage brezbrižnežev.

PREJ in POTEM

Kaj pa zdaj?

Bo že nekdo nekdo prevzel odgovornost za omenjeno območje, ki bi ga bila občina Trbovlje vesela, če bi le tega s strani države prejela v brezplačen prenos in potem zanj skrbela. Sicer pa, če gre za nikogaršnjo zemljo, kjer niti inšpekcija ne ukrepa – morda ideja, če kdo išče parcelo za vikend nad mestom.

V uredništvu se opravičujemo za kričeč naslov in sarkazem v prispevku. Z obojim smo želeli le dobro. Da v prvi vrsti smeti občani NE mečejo kar križem kražem, da se razjasni, kdo je odgovoren za območje, kdo skrbi zanj in kdo bo praznil koše za smeti.

Naredili so dobro delo in do vrha napolnili poln kombi smeti.
Print Friendly, PDF & Email