Doma Aktualno FOTO: Na ta dan dom zažari v predprazničnih lučeh

FOTO: Na ta dan dom zažari v predprazničnih lučeh

V Domu starejših v Hrastniku je bilo včeraj še kako živahno. Dišalo je po kuhanem vinu, čaju, cimetu, potici, klobasah, jabolkih, sivki … Na stojnicah pa so obiskovalci in stanovalci doma občudovali ročno izdelane novoletne voščilnice, okraske, slike, lutke, pecivo … Vse to so pripravili različni ponudniki, društva in pa stanovalci doma sami.

Cvetka Rivo s prijateljem

Cveta Rivo, stanovalka doma je skupaj s prijateljem uživala v druženju in Miklavževih dobrotah. »Zaradi poškodovane roke nisem mogla sodelovati pri pripravi sejma. Danes mi je zelo lepo. Ko sem bila še otrok, mi je Miklavž, če sem bila pridna, običajno prinesel suho sadje, pecivo in kakšnega Miklavža ali pa parkeljna iz testa.«

Sejma so veseli tako stanovalci kot obiskovalci in na ta dan vsako leto dom zaživi v polni predpraznični luči.

Vladimir Sedej

 »V domu je lepo. Časa je dovolj. Nekoč sem z veseljem izdeloval makrame, zdaj pa se ukvarjam s tapiserijo. Kar nekaj jih krasi prostore doma, med njimi so tudi zasavski motivi. Mogoče za naslednje leto pripravim Miklavža ali pa parkeljna, saj sta to zaslužila,« je hudomušno povedal nekdanji strojnik Vladimir Sedej, ki mu le še malo manjka do osemdeset.

Vse se je začelo pred štirimi leti, poroča direktor doma Drago Kopušar, ko so pripravili prvi sejem. In, ker je bilo uspešno, so Miklavžev sejem spremenili v vsakoletno tradicijo. Direktor je ob tem obljubil še, da bodo vztrajali in tovrstne dogodke ohranjali še leta naprej.

Print Friendly, PDF & Email