Doma 1+1=2 FOTO: “Napadli” težko pričakovano novost

FOTO: “Napadli” težko pričakovano novost

Nova igrala na igrišču za Osnovno šolo Gradec v Litiji so povzročila pravo evforijo za učence prve triade. Pomoč pri obnovi je obljubil tudi predsednik republike Borut Pahor vendar je do sedaj še ni bilo.

Včeraj je bila otvoritev igrišča za Osnovno šolo Gradec v Litiji. Učenci prve triade so v lepem sončnem in toplem vremenu pripravili pisan program plesa in petja in s tem pokazali, kako veseli so nove pridobitve.

10 tisočakov s pomočjo sponzorjev

Ravnatelj Damjan Štrus

»Gre za projekt, ki se je odvijal od lanske jeseni do letošnje pomladi in izjemno sem vesel, da smo ga uspešno zaključili », je povedal ravnatelj Damjan Štrus, ki je to funkcijo prevzel ravno z novim šolskim letom septembra lani. »Projekt je vreden nekoliko manj kot 10.000 evrov in ga ne bi mogli izpeljati brez sponzorjev, ki so prispevali večino sredstev in njim gre posebna zahvala. Igrala so bila postavljena že pred tednom dni, inšpekcija je opravila tehnični preizkus naši šolarji pa so morali počakati na današnji dan, ko smo igrišče uradno odprli«. Na naše vprašanje ali je predsednik Borut Pahor, ki je pred nekaj meseci obiskal njihovo šolo in ob tem obljubil, da bo pomagal pri obnovi igrišča svojo obljubo uresničil je ravnatelj Štrus odgovoril, da je do sedaj ni, jo pa vseeno še pričakuje. »Zdaj je pač neugoden čas za takšne stvari saj smo v volilni kampanji, sredstva pa bomo potrebovali tudi še v prihodnje za ureditev nekaterih drugih projektov v podružničnih šolah« je zaključil.

Kakorkoli, učenci prve triade so z navdušenjem takoj po otvoritvi dobesedno napadli nova igrala in cilj je bil več kot dosežen.

FOTO:

Print Friendly, PDF & Email