Doma Aktualno FOTO: Neurje s točo spet udarilo po Zasavju

FOTO: Neurje s točo spet udarilo po Zasavju

Pot do Jepihovca po milijonski naložbi spet poplavljena.

Neurje z močnimi padavinami je okoli 22. ure zajelo Zasavje. v Hrastniku je meteorna voda ogrožala več stanovanjskih objektov, posredovali so gasilci PGD Hrastnik, Dol pri Hrastniku, Turje in Marno, ki so na več lokacijah odmašili in očistili odtočne jaške, preusmerili hudournike in preventivno pregledali objekte.

V okolici Jepihovca zemeljski plaz

Najhuje je bilo v Čečah in Bobnu, kjer je bilo več hiš ogroženih zaradi hudournikov. Težava je v velikih količinah vode, ki pride kar naenkrat, poroča Slavko Draksler iz PGD Hrastnik: “Potok Boben je ubral svojo pot namesto po strugi kar po cesti”. Na Marnem so čistili propuste zaradi večje količine vode na cestišču. Več težav se je pojavilo tudi na območju Jepihovca, kjer je voda skupaj s peskom in kamenjem prekrila ceste, voda je spodkopala globoke luknje ob cestišču.

Kot nam sporočijo s PGD Hrastnik, je bilo včeraj aktiviranih 30 gasilcev in poveljnik Civilne zaščite. Danes sledi odpravljanje posledic.

Na več lokacij so se odpravili tudi trboveljski gasilci, ki so odmašili odtočne jaške in s protipoplavnimi vrečami zavarovali en objekt, ter občanom nudili pomoč pri čiščenju. Poplavilo je lokal pri okrogli hiši in več propustov. Aktiviranih je bilo 13 gasilcev iz PGD Trbovlje mesto, ti pa so tik pred neurjem reševali še nesrečo v Zagorju, kjer je občanka v naselju Loke pri Zagorju zapeljala s cestišča v globel. Gasilci PGD Trbovlje in Zagorje so zavarovali kraj dogodka, stabilizirali vozilo, odklopili akumulator in nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu poškodovane osebe iz globeli do reševalnega vozila.

 

 

Print Friendly, PDF & Email