Doma Aktualno FOTO: Pomemben mejnik za najstarejše hrastniško naselje

FOTO: Pomemben mejnik za najstarejše hrastniško naselje

Pomemben mejnik za Dol pri Hrastniku bo vsekakor gradnja novega gasilskega doma, ki se je včeraj s prvimi rušilnimi deli “Dolančeve hiše” tudi že začela.

“Tisto, kar je pomembno je, da smo iz birokratskih mlinov prestopili na konkretna dejanja” je navdušeno dejal župan Marko Funkl. V naslednjem letu naj bi bil nov dom končan in, če bo vse steklo po načrtih, se lahko Dolani ob svojem junijskem prazniku nadejajo tako novega gasilskega doma kot tudi prenovljenega kulturnega doma.

Ključnega pomena za kraj, ki se razvija še doda župan, je, da “imamo šolo, gasilski dom, cerkev, kulturni dom, pošto …” za katero si želi, da bi imela bolj dostopen delovni čas tudi za tiste, ki se domov vračajo v poznih popoldanskih urah.

Dolski gasilci naj bi se iz trenutnih prostorov izselili uradno do konec maja 2020. Kot je povedal Tadej Logar, bodo intervencije potekale nemoteno in sama selitev ne bo problematična.

Z novo lokacijo so gasilci zadovoljni, poleg sodobnih prostorov, bo tudi razporeditev bolj smiselna. Terminski plan je realen in po besedah Logarja ne pričakujejo nikakršnih zapletov.

Celotna investicija naj bi stala okoli 470 tisoč evrov, občina bo letos primaknil 50 tisoč evrov, v prihodnjem letu še 70.000 evrov. Tudi stroške rušitve je prevzela občina.

Dolski gasilci bodo del investicije pokrili z denarjem, ki ga je država namenili odkupu dosedanjega doma, del iz lastnih sredstev, kot rečeno, bo tudi občina dodala svoj del. Želijo si, da bi pri nakupu opreme sodelovalo še pristojno ministrstvo, upajo tudi na nekaj sponzorskih sredstev.

Print Friendly, PDF & Email