Doma Aktualno FOTO: Pri pobegu iz rudnika nagaja Perkmandeljc

FOTO: Pri pobegu iz rudnika nagaja Perkmandeljc

Vse je plod hišnega znanja, se lahko pohvalijo v trboveljskem delavskem domu, kjer so po 4.dritlu in Luknji v prihodnost ustvarili še Pobeg iz rudnika.

Zasulo je rudarje, nujno potrebujejo pomoč. Razmišljati je treba hitro in čimprej poiskat zasute rudarje. A kaj, ko pri virtualnem potovanju po rudniku, na katerega se odpravimo s 3d očali ves čas nagaja še rudarski škrat.

Gre za kombinacijo virtualnega potovanja, ki se odvija skozi posebna očala in obiskom poustvarjenega rudniškega rova v kletnih prostorih največjega doma kulture v Zasavju, pojasni Bogdan Šteh, skrbnik “trboveljskega podzemlja”.

Povečali bodo trboveljsko turistično ponudbo

Špela Pavli Perko

Projekt vreden nekaj čez 50 tisočakov je bil financiran preko projekta Inspiracija in je del trboveljske turistične ponudbe.

 

Vršilka dolžnosti direktorja Špela Pavli Perko je prepričana, da gre za izjemno pridobitev, ne le za Trbovlje, temveč Zasavje. Sobe pobega oziroma Escape room-i so vse bolj popularna oblika zabave in tako bi z inovativnim pobegom iz rudnika pridobili povsem nove obiskovalce, ki jim poleg novosti lahko ponudijo še cel kup drugih zanimivosti po mestu.

Jasna Gabrič v veselem pričakovanju.

Županja Jasna Gabrič tokrat ni uspela pobegniti iz rudnika, se pa že veseli, da bo trboveljsko novost preizkusila, ko se vrne s porodniškega dopusta.

Print Friendly, PDF & Email