Doma Aktualno FOTO: Priznanja v hrastniške roke

FOTO: Priznanja v hrastniške roke

Ko Občina Hrastnik na dan rudarjev, 3. julija praznuje, je čas tudi za podelitev priznanj najbolj zaslužnim za to, da je mesto takšno kot je.

Županovo zlato pero je dobila najboljša učenka OŠ NH Rajka Brina Matjašič. Njo je tudi doletela čast, da je bila med tistimi, ki so na otvoritvi prenovljene šole na Dolu prerezali trak. Brina meni, da je biti najboljši učenec velika čast in odgovornost. Šolanje pa bo nadaljevala v gimnaziji.

Gasilki Barbari Matek je bilo podeljeno bronasto priznanje Občine Hrastnik, za delo in uspehe na društvenem področju. Barbara je 15 let gasilka GZ Hrastnik, uspešno izobražuje najmlajše gasilce in se z njimi udeležuje mladinskih taborov.

Vojki Povše Krasnik je bilo podeljeno bronasto priznanje za delo in uspehe na društvenem področju. Izkušena novinarka in dobitnica številnih priznanj tudi na področju dobrodelnosti. Krasnikova je aktivna na številnih področjih in se zadnje čase veliko ukvarja s kmetijstvom, obenem pa ostaja dopisnica Nedeljskega dnevnika. Pravi, da je kmetija njena tretja univerza, ko pa piše najraje piše o preprostih ljudeh.

Bronasto priznanje za delo in uspehe na društvenem področju je podeljeno tudi Štefanu Kajiču. Kot kitarist in prvi tenor je član in kot pravijo, srce MPZ Svoboda od leta 1981. Z glasbo se ukvarja že od malih nog.

Srebrno priznanje Občine Hrastnik za delo in uspehe na kulturnem in družbenem področju je šlo v roke Jožeta Budna, slavnega člana ansambla Zasavci. Dobitnik številnih priznanj, pevec, moderator in aktivist v lokalni skupnosti na Dolu pri Hrastniku. Obljubil je, da bo svojo kariero nadaljeval še naprej, kljub temu da ansambla Zasavci ni več.

Avtor: Stanislava Radunovič

Print Friendly, PDF & Email