Doma Aktualno FOTO: Računalniška pravljica sredi Trbovelj

FOTO: Računalniška pravljica sredi Trbovelj

Trgovina, ki svoje bisere skriva dva metra nad zemljo. Kakšno presenečenje, ko ugotoviš, kaj vse najdeš v računalniški pravljici Trbovelj.

Pravi računalniški raj

Kolikokrat ste že iskali kakšen dodatek za računalnik, jezno nastavljali licenčne programe, se utapljali v gori različnih naprav, ki jih trg ponuja, vi pa niste vedeli, kaj bi potrebovali vi. Rešitev je v centru Trbovelj. Ste to sploh vedeli?

Simon Medvešek

Še toliko bolj noro, ker ima trgovina skoraj 40 let izkušenj z dobavo računalnikov in elektronskih naprav ter z vzpostavitvijo programske opreme. Poleg razvijanja poslovno informacijskih sistemov so na voljo posameznikom v trgovini, kjer svetujejo pri nakupu, poiščejo najbolj optimalne pripomočke in stranki opremo tudi postavijo prav do tiste točke, kjer lahko nadaljuje sama.

Kaj je največja težava kupca v Trbovljah?

Prav prijetno presenečenje, ker pri vstopu v trgovino zagledamo le kakšen kos, dva. Ko pa se povzpnemo nadstropje višje, nas preseneti računalniška pravljica. Ni da ni. Največja težava kupca, ki pride k njim je ta, da bi kar vse imel.

Svetovanje je poleg hitre dobave in podpore po nakupu, največja prednost trboveljske računalniških strokovnjakov. Simon Medvešek je strokovnjak na področju opreme, ki ti naloži toliko informacij, da se tudi sam po odhodu počutiš kot profesionalec pri nabavi računalniških stvari.

Od stacionarnih računalnikov, laptopov, opreme za gamerje, ovitkov, torbic, zvočnikov, slušalk, printerjev, kartuš …skoraj ne najdemo opreme za sodobno tehnologijo, ki jo v trboveljski trgovini INFO ne bi našli. V trgovini držijo opremo od nekaj evrov do več sto evrov, najbolj pomembno pa je to, da opremo ne le prodajo, ampak vam ponudijo to, kar rabite vi.

Včasih iz prvotne želje, na povsem nekaj drugega

»Najprej si vzamem čas, da prisluhnem, kaj stranka išče in kaj potrebuje« opisuje svoje delo Simon, ki svoje delo opravlja z odgovornostjo: »Ne prodajam le zato, da prodam. Pomembno je, da kupec dobi to kar potrebuje, četudi pridemo od prvotne želje na čisto nekaj drugega.«

Trboveljski informatiki vse naprave pripravijo tudi v programskem smislu, dodajo antivirusne zaščite, naložijo licenčne programe, ki so pri njih velikokrat cenejši kot na spletu, razne aplikacije, uredijo nastavitve. Tudi podrobnosti, ki so nekaterim samoumevne se lotijo – sinhronizacija naprav, nastavitev elektronske pošte, družabnih omrežij. Vse več je tudi starejših, ki bi radi tablico, laptop, kakšne slušalke. Prav je, da bi vsi, ne glede na starost in finančne sposobnosti imeli enak dostop do informacijskih priložnosti, je prepričan Simon.

Kdor jezika špara, ta kruha strada

Smo prilagodljivi, strokovni in hitro odzivni, se upravičeno pohvali Simon. Včasih se stranke bojijo prositi, da bi jim naložili kakšen program, kaj uredili – predvsem zaradi stereotipa, da bodo odšteli premoženje. To so neupravičene bojazni, doda naš sogovornik: »že za nekaj evrov pripravimo programske zadeve, določene pa pri nakupu tako ali tako dobijo brezplačno«.

FOTO:

Print Friendly, PDF & Email