Doma Aktualno FOTO: Roglič veliki zmagovalec

FOTO: Roglič veliki zmagovalec

Foto: Klemen Vukič in Jakob Smolič

Kot je bilo tudi pričakovati, je zagorski kolesar Primož Roglič po zmagah po Baskiji in Romandiji tokrat že drugič zmagal na Dirki po Sloveniji.

Eden najboljših kolesarjev na svetu bo močen kandidat udi na prihajajoči Dirki po Franciji.

Štiri etape po Sloveniji in kronometer od Trebnjega do Novega mesta je del slovenske dirke, ki je le potrdila Rogličeve sposobnosti.

Primož Roglič: “Zame je bil najpomembnejši trenutek dirke včeraj (op.a. v soboto). Ker je bilo bolje startati spredaj kot zadaj in loviti. Vse smo izpeljali brez napak tudi danes in na koncu se lahko zasluženo veselimo zmage. Poglejmo vse te ljudi, ki nas vsak dan spremljajo ob cestah čez vse slovenske vasi. Kot nekakšen mini Tour se mi zdi. Zelo počaščen sem, da sem lahko nastopal in osrečeval vse te ljudi. Vedno poskušam iztisniti maksimum iz svojega telesa in tudi to je bila dobrodošla priprava na Tour.”

Domačini so Primoža Rogliča na 3. etapi, ki je vodila skozi Zasavje pričakali veličastno. Promenada vse od Izlak skozi Zagorje je kolesarskemu asu dodala potisk na pedala. Časa za počitek in uživanje lovorik pa ne bo veliko, Roglič se namreč že pripravlja za slavno Dirko po Franciji, kjer bo lahko vnovič dokazal, da sodi v sam vrh svetovnega kolesarstva.

Print Friendly, PDF & Email