Doma Aktualno FOTO: Rogliča in zagorske športnike pričakalo tisoč navdušencev

FOTO: Rogliča in zagorske športnike pričakalo tisoč navdušencev

Po treh tednih spopadov na že 102. kolesarski tekmi Giro d’Italia, je Primož Roglič, kot prvi Slovenec dosegel 3. mesto v skupnem seštevku etap. In Zagorjani so mu, seveda, pripravili neverjeten sprejem.

V zahvalo za njegove dosežke je Občina Zagorje ob Savi pripravila svečan sprejem športnika na mestni ploščadi Zagorje, kjer ga je sprejel župan Matjaž Švagan. Ko sta se v vsej množici uspela “zriniti” do odra je Primož prejel še priznanje in tudi prav posebno darilo – torto narejena iz plenic s plišastim medvedkom, Primož namreč v kratkem pričakuje novega člana družine. Nestrpno je kolesarja pričakalo okoli tisoč navijačev iz cele Slovenije. Vsi obiskovalci so športnemu asu lahko pomahali z rožnatimi balončki.

VIDEO: Rogliča sprejeli kot se šika

Občinska svetnica in predsednica Odbora za šolstvo in kulturo Občine Zagorje, Marija Ribič je na proslavi tudi drugim lokalnim športnikom in športnim društvom podelila priznanja. Strelsko društvo Kisovec je prejelo nagrado za izjemne dosežke svojih najmlajših članov, ki sodijo med prvake v Sloveniji.

Plesalke in plesalci plesne šole Kattan so v lanskem letu, na Češkem prejeli prvo mesto v skupni disciplini “disco dance”, saj so s svojo 24 člansko formacijo prejeli največ točk.

Pon do Kwan Zagorje s svojimi člani slovenske reprezentance; Tina Baloh, Zala Rozina in Tadej Kolander. Tina Baloh je na zadnjem mladinskem Svetovnem prvenstvu v Italiji postala Svetovna prvakinja, Tadej Kolander in Luka Leskovar pa sta domov prinesla srebrni medalji, Zala Rozina pa je postala 5. najboljša borka na svetu.

Pon do Kwan Izlake so aprila na državnem prvenstvu dosegli kar 4 naslove. Prvo mesto so dosegli Filip Nikel, Niko Šešlar in Tilen Zajc v kar dveh kategorijah.

Košarkarice športnega društva Felix so postale državne prvakinje v kategoriji starejših pionirk. Zagorskemu županu pa so prinesle prav posebno darilo, žogo z vsemi svojimi podpisi.

Članice šole rokometa Zagorje pa so v letošnjem letu dosegle tudi naziv državnih prvakinj, prav tako so se uvrstile na 1. mesto v mednarodnem turnirju v Samoborju.

FOTOGALERIJA:

Print Friendly, PDF & Email