Doma Aktualno FOTO: Saj ni res, pa je! Ponoven podor!

FOTO: Saj ni res, pa je! Ponoven podor!

Po tem, ko smo ravno včeraj poročali o katastrofalnem stanju ceste Podkraj-Radeče, je včeraj znova prišlo do skalnega podora, tokrat še večjih razsežnosti kot nazadnje, pred božičnimi prazniki, in 300 metrov višje kot tedaj.

Matej Kavšek, predsednik KS Podkraj in vztrajen aktivist v prizadevanjih za ureditev kritičnih odsekov, nas je obvestil, da je včeraj popoldan prišlo do ponovnega skalnega podora. Tokrat je skala razrinila teren in asfalt ter odrinila betonsko škarpo za Savo. Znova tik pred občanom. Pogled na stanje je zastrašujoč.

Tovrstni dogodki kar vpijejo po čimprejšnjem ukrepanju. “Zadnja večja sanacija je bila izvedena v juniju 2018, in sicer v dolžini cca 400 metrov delno preplaščen in delno globinsko saniran odsek od Kajiča proti domu KS Podkraj,” je povedal Tomaž Sihur iz Občine Hrastnik ob vprašanju, kako so se v zadnjih dveh letih pristojni odzvali v akcijskem smislu – na terenu.

Premikajo se skale – kdaj pa premiki glede sanacije?

Kamnite in peščene gmote polzijo navzdol

Že ob pripravi včerajšnjega prispevka smo na hrastniško občino naslovili vprašanje, kdaj gre realno pričakovati, da se situacija začne reševati. Sihur je dejal, da se najnujnejša dela, ki obsegajo sanacijo cestišča (spodnji in zgornji ustroj) lahko pričnejo takoj v začetku gradbene sezone (pomladi), po odprtju asfaltnih baz. Spodbudno in pohvalno z vidika odzivnosti je, kot pravi Kavšek, da je na ogled prišel župan Občine Hrastnik Marko Funkl, ki je ponudil pomoč – povezal se je s predstavniki Direkcije RS za infrastrukturo in s strani države je že obljubljeno, da pridejo v prihodnjem mescu na ogled.

Bodo 3 smrtne žrtve dovolj, da jim bo nekdo prisluhnil?

Print Friendly, PDF & Email