Doma Aktualno FOTO: Srčne mamice bogato “opremile” trboveljsko pediatrijo

FOTO: Srčne mamice bogato “opremile” trboveljsko pediatrijo

Nina, Natalija, Maša, Iris, Anja, Ines in Sanja so mlade mamice iz različnih mest po Sloveniji, ki so se povezale v društvo Srčne mamice. Iščejo donatorje in zbirajo predmete, nakar jih z dražbo na Facebooku prodajo, z zbranimi sredstvi pa bolnišnicam kupijo instrumente, ki jih nujno potrebujejo.

Srčne mamice so super mamice

Že preko 10 zdravstvenih ustanov so razveselile, njihovo poslanstvo pa se nadaljuje.

Srčne mamice so pediatričnemu oddelku Bolnišnice Trbovlje podarile medicinske pripomočke v vrednosti skoraj 3.000 evrov, ki so jih izbrale z dražbo. Pediatrični oddelek je tako dobil novo črpalko za doziranje zdravil, dva stetoskopa, prenosni impulzni oksimeter, merilnik krvnega tlaka ter otoskop mini. Dodale pa so še nekaj igrač ter posebno darilo, knjigo za otroke v znakovnem jeziku, katere avtor je ena izmed srčnih mamic.

Po besedah Romane Martinčič, direktorice Splošne bolnišnice Trbovlje, so takšne akcije in donacije zelo dobrodošle. Naprave, ki so jih dobili v dar, se uporabljajo dnevno in so nujno potrebna za delovanje samega oddelka. Sredstva, ki bi jih namenili za nakup teh instrumentov, pa lahko potem porabijo za nabavo drugih aparatov v bolnišnici.

Katja Macerl dipl. medicinska sestra – strokovni vodja. Romana Martinčič direktorica bolnišnice Trbovlje

Sestre v oddelku so potrdile, da so vse donirane stvari izrednega pomena, saj so stari aparati dotrajani, nekateri tudi v okvari, z na novo pridobljenimi pa bodo lahko spet brez omejitev opravljali svoje delo. Pediatrični oddelek zaradi prostorske stiske nima igralnice, kjer bi si lahko mali bolniki krajšali čas, zato so sestre izrazile željo, da bi potrebovali televizor, saj mali bolniki včasih dlje časa čakajo na izvide in diagnoze, le-ta pa bi jim olajšal ležanje v bolniških posteljah. Potrebovali pa bi tudi monitor za prikaz življenjskih funkcij. V enem letu pediatrična bolnišnica Trbovlje sprejme približno tisoč mladih bolnikov.

Foto:

Print Friendly, PDF & Email