Doma 1+1=2 FOTO: To je prostor, ki nudi sprostitev, udobje, umik …

FOTO: To je prostor, ki nudi sprostitev, udobje, umik …

Ogromno pridobitev so v petek javnosti pokazali tudi na Osnovni šoli Tončke Čeč. Multisenzorna soba je v prvi vrsti namenjena učencem iz nižjega izobrazbenega standarda, uporabljal pa jo bodo vsi učenci šole.

Šola je skupaj z donatorji uspela zbrati dobrih 11.000 evrov, kolikor je stala ureditev multisenzore sobe. “Multisenzorna soba je za našo šolo ogromna pridobitev, na katero smo izredno ponosni” je ponosno dejala ravnateljica Katarina Pajer Povh ob odprtju in pojasnila: “To je prostor, zaradi katerega in v katerem se bodo učenci lažje učili, saj multisenzorno okolje omogoča sprostitev, udobje, umik od motečih dejavnikov in daje občutek varnosti. Prav tako prostor pripomore k krepitvi samozaupanja, samonadzora, spodbujanju raziskovanja, kreativnosti, izboljšanju pozornosti in motivacije pri pouku.”

Sobe zaenkrat še niso uporabili, a prve radovedne in vedoželjne otroške oči so že pokukale vanjo in tudi vstopile, bili so navdušeni, najbolj nad »bazenčkom« z žogami, ki ga poznajo, pove ravnateljica.

Prvi učenci bodo sobo preizkusili že v kratkem in takrat bodo znani prvi vtisi, medtem pa ostaja navdušenje osnovnošolcev, ki so otvoritev spremljali: Med prireditvijo so učenci spremljali otvoritev sobe preko direktnega prenosa in njihovi vzkliki ter navdušeni vzdihi so nam potrdili, da je soba res enkratna.”

Print Friendly, PDF & Email