Doma Aktualno FOTO: Tradicionalna zimska pravljica vsak večer zaživi v svojem siju!

FOTO: Tradicionalna zimska pravljica vsak večer zaživi v svojem siju!

Tokrat bo že tretje leto odkar Jolanda Podmenik pred Cvetličarno JOLI na Dolu pri Hrastniku postavlja zimsko pravljico sredi dolske ulice. Kot čuvaj bo tokrat lisica Monika, v hišici pa v kratkem sledi tudi presenečenje.

V hišico pridejo še stanovalci

Tako so pridna dekleta pripravljale pravljico, ki bo cel december krasila Dol pri Hrastniku.

Vsako leto veverica, srnica in škrat dobijo kakšnega novega prijatelja, zraste vsaj eno novo drevesce in božičnim lučkam se pridružijo nove snežinke. Tokrat sta se v zimsko pravljico priključili še bela sova in slavna lisica Monika, ki je postala že prava prijateljica vseh mimoidočih.

Idej energični cvetličarki ne zmanjka – edino kar ji vedno zmanjkuje, v smehu pravi, je časa. Jolanda, Anja in Vesna so letos pošteno zavihale rokave in pripravile zimsko pravljico kot je še ni bilo. Ob lokalu se ustavljajo, kažejo na živalice in se smehljajo prav vsak večer, ko se stemni in Jolanda spet prižge vse luči. Takrat je čas za najlepšo zimsko pravljico.

Dekleta so pravljični deželi dodale še neverjetno zbirko adventnih venčkov, ki jih bodo premierno razstavile v soboto, 30. 11. 2019 od 8. do 18. ure.

Jolanda nam je zaupala tudi skrivnost. V hišici se vsak večer prižgejo luči in kljub radovednim obrazom, notri (še) ni nikogar. Kmalu pa bo Jolijina hišica dobila tudi stanovalce. Koga in kdaj, “le pozorno pokukajte, ko se sprehajate mimo”, nam hudomušno odgovori dolska cvetličarka.

Letos so zelo popularne “frozen” barve, pravi Anja, ki ima sama rada najbolj neobičajne aranžmaje. Kaj imajo obiskovalci najrajši, je povsem odvisno, poročajo dekleta. Vsak po svoje – eni prisegajo na klasiko, spet drugi komaj čakajo, da dobijo najbolj neobičajno novoletno dekoracijo.

Print Friendly, PDF & Email