Doma Aktualno FOTO: Trboveljčani, ki oskrbujejo Ferrari, Audi, NASO …

FOTO: Trboveljčani, ki oskrbujejo Ferrari, Audi, NASO …

Andrej Orožen, direktor Dewesofta

Ste se kdaj vprašali koliko stanejo merilni instrumenti, ki jih izdeluje Dewesoft? Odgovor smo dobili na dnevu odprtih vrat, ki so organizirali za prijatelje in partnerje.

Dewesoft je vodilni dobavitelj visoko tehnoloških merilnih naprav. Njihove izdelke izvažajo po celem svetu in njihove stranke so podjetja, katerih imena so znana verjetno sleherniku. NASA, Ferrari, Audi to so le nekatera imena, ki uporabljajo opremo, v celoti plod »domačega« znanja.

V spremstvu direktorja Andreja Orožna smo si ogledali celoten obrat podjetja. Kljub temu, da znotraj iste stavbe poteka tako razvoj kot tudi sama proizvodnja, skrbijo, da ni sledu o umazaniji in kaosu, ki ponavadi spremlja proizvodne procese.

Dewesoftovci so lahko upravičeno ponosni, tako na svoje izdelke kot tudi na sam proces izdelovanja. Praktično vse je plod »hišnega« znanja in tudi proizvodnja celotne opreme poteka pri njih, se pravi od ohišij aparatur do programske opreme, ki je potrebna za odčitavanje meritev.

Merilne naprave, ki jih izdelujejo in jih podjetja uporabljajo v mnogih različnih branžah seveda niso poceni. Enokanalna merilna naprava stane približno 1000 evrov in vsak nadaljnji merilni kanal še dodatnih 1000. V letošnjem letu so prodali 25.000 merilih kanalov v različnih konfiguracijah (po potrebi naročnika), kar pomeni, da bo podjetje letos zabeležilo 25.000.000 evrov prihodka.

Ko se sprehodimo po hodniku ne preseneča stena, kjer so zbrane nekatere od nagrad, ki so jih s svojim trdim delom prigarali zaposleni v tem visokotehnološkem podjetju.

Print Friendly, PDF & Email