Doma Aktualno FOTO: V Radečah nagradili gasilca, učiteljico in pevski zbor

FOTO: V Radečah nagradili gasilca, učiteljico in pevski zbor

Radečani praznujejo 8. septembra svoj občinski praznik, v spomin na izgnance, ki so se leta 1945 na ta dan vračali domov. In tudi na letošnji 8. september so v kulturnem domu pripravili slavnostno prireditev.

Dva srebrnika in en zlatnik

Letošnji občinski nagrajenci prihajajo iz različnih vrst – srebrnik sta prejela Miran Grahek, član Prostovoljnega gasilskega društva Jagnjenica, za večletno uspešno delo na področju gasilstva in Kulturno društvo Vokalno instrumentalna skupina sv. Peter za 25 let delovanja zbora. Zlatnik pa je iz rok župana prejela Jolanda Mohar, učiteljica in vodja na podružnični šoli v Svibnem, za aktivno delo in povezovanje šole s krajem in za spodbujanje različnih aktivnosti.

Nagrajenka, Jolanda Mohar.

Ko sem izvedela, sem bila presenečena, nisem pričakovala. Zelo dolgo sem bila v dvomih ali je res, da si ga zaslužim ali je kdo drug, ki si ga bolj zasluži je je skromno dejala Moharjeva in se zahvalila tudi vsem, ki so jih preteklih 30 let stali ob strani in jo podpirali pri njenem delu.

Režun: “Naj bo tako, da priznanja dobijo tisti, ki si jih zaslužijo.”

Župan je letos podelil dva srebrnika in zlatnik.

Da so šle občinske pohvale tudi letos v prave roke, je prepričan župan. Priznanja za častnega občana Občine Radeče že drugo leto zapored niso podelili, kar po besedah župana Tomaža Režuna ni skrb zbujajoče. »S tem se ne obremenjujem. Naš pravilnik namreč dovoljuje, da vsako leto izberemo častnega občana. Ne želimo pa kopičit medalje na medaljo, ampak ko se bo našel pravi, jo bo zagotovo dobil,« je svoj odgovor utemeljil župan.

Milan Grahek verjame, da priznanje pripada vsem gasilcem, nikakor pa ni skrival navdušenja, da je bil njegov trud na področju gasilstva opažen in da gre za potrditev, da prostovoljni gasilci na Jagnjenici delajo dobro. »Vesel sem, da smo enkrat nagrajeni tudi prostovoljci, ne samo politiki,« je svoje občutke strnil Grahek.

Gasilec Miran Grahek.

Na prireditvi podelili tudi priznanja za  najlepše urejeno hišo in kmetijo. V kategoriji najlepših hiš so priznanja prejeli: družina Kavšek Novak Slavice iz Počakovega ,družina Trkaj Olge in Uroša iz Radeč in družina Keber Marije iz Vrhovega. Za najlepše radeške kmetije pa so bile izbrane: kmetija Beti Ferle iz Svibnega, kmetija Jožice in Mitje Zupančič iz Jelovega in kmetija Kralj iz Brunške gore.

FOTOGALERIJA:

Print Friendly, PDF & Email