Doma Aktualno FOTO: V stari šoli vzpostavili interpretacijski center

FOTO: V stari šoli vzpostavili interpretacijski center

Krajevna skupnost Jagnjenica je bogatejša za “staro novo šolo”. Poslopje nekdanje šole, kjer deluje več društev je dobilo novo podobo. Stavba, ki je bila že močno dotrajana je sedaj pridobila novo življenje. V njej bodo v veliko boljših pogojih delovali vsi dosedanji uporabniki, gostili pa bodo tudi delavnice in razne krožke, nam je pojasnila direktorica Kulturno turistično rekreativnega centra Radeče Dubravka Kalin.

Župan Radeč Tomaž Režun

Z urejeno stavbo, v katero bodo vabljeni tudi turisti je zadovoljen župan Tomaž Režun. Veseli ga, da jim je skupaj s partnerji projekta zavodom KTRC Radeče, krajevno skupnostjo Jagnjenica, telesnokulturnim društvom Jagnjenica in društvom kmečkih žena Arnika uspelo projekt uspešno zastaviti in na ta način pridobiti 85 odstotkov celotne investicije, ki je stala dobrih 200.000 evrov iz evropskih sredstev.

Interpretacijski center namenjen turizmu

Dubravka Kalin, direktorica KTRC Radeče

Znotraj stare šole bo deloval tudi interpretacijski center. Gre za turistično ponudbo, kjer si bodo obiskovalci lahko ogledali vse zanimivejše vsebine Jagnjeniške okolice – kar v njihovem večnamenskem prostoru. S tem želijo zaščiti dejanske lokacije teh zanimivosti, “tako bomo poskrbeli, da bodo le te ostale našim zanamcem”, je pojasnila Kalinova.

 

 

 

FOTOGALERIJA:

Print Friendly, PDF & Email