Doma Aktualno FOTO: Vložili kar 17.340 ur dela in številne ideje za razvoj Trbovelj

FOTO: Vložili kar 17.340 ur dela in številne ideje za razvoj Trbovelj

“17.340 študentskih ur in 360 ur intenzivnega dela štirih mentorjev smo namenili za projekt celostnega razvoja Trbovelj,” je na predstavitvi ‘Šest vidikov prostorskega razvoja Trbovelj’ dejal profesor dr. Matej Blenkuš, predavatelj na ljubljanski Fakulteti za arhitekturo.

Namesto stadiona rehabilitacijski center, združitev muzeja in knjižnice, filmsko mesto …

Prenova in združitev muzeja in trboveljske knjižnice in razširitev z galerijo, postavitev rehabilitacijskega centra na območju stadiona, vkopan športni objekt, filmsko mesto na prostoru cementarne, kreativni center v prostorih STT, prenova soseske Sallaumines, Trga revolucije, kolonije Njiva in Kolonije 1. maja, Trga revolucije, vrtec v prostorih Tovarne pohištva Trbovlje, umestitev novogradenj, so nekatere izmed projektov, s katerimi so se študenti arhitekture intenzivno ukvarjali ves semester, ki so temeljili na pojmih bivanje, izobraževanje, redukcija, reciklaža, topografija in identiteta.

Projekt, ki se ga ne meri z evri

“Ne gre za ekonomski projekt, ne merimo ga z evri, a njegova vrednost je večja, kot če bi nastal v poslovnih okvirih,” pravi Blenkuš. “Za prostorski razvoj Trbovelj, ki ni le knapovsko mesto, je značilna izjemna kompleksnost, kontradiktornost in zelo neznačilni vzorci prostorskega razvoja. Ureditev prostora je zato izziv za občino, saj gre za prostor nas vseh, tudi naših prednikov in zanamcev.” 

Razstava Šest vidikov prostorskega razvoja Trbovlje je na ogled v avli Delavskega doma Trbovlje do četrtka, 8. junija.

Fotogalerija:

Print Friendly, PDF & Email