Doma 1+1=2 FOTO: Vstavili še zadnji košček sestavljanke pri obnovi šole

FOTO: Vstavili še zadnji košček sestavljanke pri obnovi šole

Fotoaktivni tlakovci, narisane talne igre za otroke, obnovljene tribune. Vse to in še več je danes pričakalo učence OŠ Ivana Cankarja v Trbovljah. S tem projektom se zaključuje investicija v šolo, v katero je bilo v zadnjih petih letih vloženo nekaj več kot 1.000.000 evrov, so nam sporočili iz Občine Trbovlje. »Sedaj nas čakajo še investicije v javne zavode, v katerih se v zadnjih desetih letih ni opravljalo večjih investicij, saj so bile investicije usmerjene predvsem v šolsko in predšolsko vzgojo« še dodajo na občini.

Mojca Lazar Doberlet ravnateljica OŠ Ivana Cankarja pravi, da je gibanje primarna potreba otroka in ena najpomembnejših v njegovem razvoju. »Moderna tehnologija, hiter tempo življenja in tudi šolsko delo pogosto prisilijo otroke v sedeče delo, zato je spodbujanje gibanja nujno za otrokov celostni razvoj«. Prenovljeno dvorišče in igrišče bosta tako omogočala bolj varno in bolj zdravo okolje za razvoj sposobnosti in zmožnosti učencev, aktivnejše druženje in kvalitetno porabo časa, ki ga otroci preživijo v šoli.

Otvoritve sta se udeležila tudi županja Jasna Gabrič in predstavnik Fundacije za šport Aleš Remih. Županja je učence in ostale zbrane nagovorila, ter izpostavila pomembnost urejenega okolja za učence. Učencem je zaupala tudi, da je šolo Ivana Cankarja obiskovala tudi sama in se zahvalila vsem, ki so pomagali pri izpeljavi projekta. Remih iz Fundacije za šport pa je povedal, da je vedno lepo videti urejena športna igrišča, prav zaradi tega se na fundaciji trudijo po svojih močeh, da pomagajo pri tovrstnih projektih.

Print Friendly, PDF & Email