Doma 1+1=2 FOTO: Za telovadnico pri Okrogarju potreben plan B

FOTO: Za telovadnico pri Okrogarju potreben plan B

Vizualizacija Finars

Že pred tremi leti je završalo na temo nove telovadnice pri Osnovni šoli Toneta Okrogarja. Starši so zahtevali sestanek z županom in junija 2017 je bilo rečeno, da se obeta rekonstrukcija in dozidava šolskega poslopja, rušitev telovadnice in novogradnja ter še cel kup drugih kompleksov, med drugim tudi bazen. Danes pa se pripravlja plan B.

Vsi načrti so padli v vodo, saj se je ocena vrednosti projekta po iskanjih izvajalcev dvignila v nebo in občina je od projekta odstopila.

Švagan: »Enako bo ostalo le ogrodje telovadnice.«

Telovadnico naj bi celovito prenovili in ne porušili. Po besedah župana Matjaža Švagana ne gre le menjavo ovoja, temveč za kompletno prenovo. Stroka in občina sta po večini že usklajena. Trenutno, nadaljujejo na občini, potekajo priprave na izvedbo, naložbo pa naj bi predvidoma v mesecu juniju prijavili na razpis Ministrstva za infrastrukturo, po prejetju sklepa pa naj bi poiskali izvajalce. Blanka Šmit iz zagorske občine poroča: »Občina načrtuje, da bo investicijo pričela konec letošnjega leta in jo zaključila pred pričetkom novega šolskega leta 2021/2022«

Poleg telovadnice bodo oživeli nekdanji vhod v šolo

Prenova obstoječe šolske telovadnice,  poleg ureditve novega ovoja stavbe in zamenjave strehe, vključuje še kompletno prenovo notranjosti objekta. V telovadnici bodo prenovili strojne in elektro instalacije, na novo uredili prezračevanje objekta, sanitarije, kabinete in garderobe pa funkcionalno preuredili. V celoti bo zamenjana tudi oprema šolske telovadnice. Telovadni prostor bo možno po prenovi tudi  pregraditi. Ker gabariti obstoječe telovadnice v objektu  ne dopuščajo postavitve rokometnega igrišča, bo občina le to šoli zagotovila ob objektu v fazi zunanje ureditve, ki je načrtovana po zaključku vseh planiranih del na objektu šole in po izgradnji prizidka k šoli.

V fazi zunanje ureditve, bo šola pridobila tudi atletsko stezo, stezo za skoke v daljino, otroško igrišče in vrt.

Telovadnica je projekt številka ena, istočasno pa potekajo priprave dokumentacije tudi za vzdrževalna dela na objektu šole z vzpostavitvijo starega vhoda v šolski objekt in sprememba občinskega prostorskega načrta. Omenjena dela bodo na vrsti po tem, ko bo telovadnica prenova telovadnice – tako znotraj kot zunaj – končana.

O cenah Švagan tokrat ne želi govoriti: »Je bila ena zgodba preveč. Če danes nekaj stane 100 enot, lahko jutri stane že 300.«

 

Predvidena nova športna dvorana, pa tudi bazen in wellness

Print Friendly, PDF & Email