Doma Aktualno FOTO: Zasavsko kraljestvo igralnih avtomatov, napihljivih igral in šotorov

FOTO: Zasavsko kraljestvo igralnih avtomatov, napihljivih igral in šotorov

Šotori, igralni avtomati, napihljiva igrala - vse to je del zagorskega podjetja, ki ga zadnjih 15 let vodi Valentin Kadrijevič.

Valentin Kadrijevič je prevzel dedkov posel in ga uspešno pelje dalje

Pred 60 leti je s poslom začel njegov dedek, ki je poleg  slaščičarne v Zagorju imel tudi igralne avtomate. V Jugoslavijo je pred desetletji pripeljal prvi ročni nogomet. Za dedkom je posle prevzela Valentinova mati Zvonka in odprla še slaščičarno – danes pa uspešno podjetje vodi Valentin skupaj z ženo Romano. Skladišča imajo v centru Zagorju, Celju in na Čemšeniku, kjer z družino tudi živijo.

Po desetletjih igralnih avtomatov, te namreč prodajajo, oddajajo in servisirajo, so pred tremi leti začeli še z prodajo in najemom šotorov. Pozimi največ prodajajo in postavljajo skladiščne šotore, medtem ko je poleti na vrhuncu izposoja prireditvenih šotorov. V zadnjem obdobju največ najemajo prav za poroke, izvemo.

Najemi za skoraj polovico cenejši

Več deset šotorov, pagod, paviljonov imajo ta trenutek v Zagorju in prav vsak teden naročujejo nove. Izposoje je veliko, zaradi povpraševanja po napihljivih igralih pa so letos ponudbi dodali še cel kup zabavnih igral, od manjših  za zasebne zabave do večjih primernih tudi za prireditve. Za Zasavce je prevoz igral brezplačen, sicer se obračuna kilometrina, v ceno pa je vključena tudi postavitev. Nekje med 70 in 150 evrov boste odšteli za celodnevno zabavo vaših najmlajših.

Dela je dovolj, pravi Valentin, ki se je odločil, da bo raje delal veliko in imel poštene cene. Te so za skoraj polovico nižje od konkurence, zatrjuje. Prav tako so šotori praktično novi, vedno kvalitetno očiščeni, dostava na lokacijo pa točna in korektna, še doda.

Šotori pogosto zaradi sonca, ne le zaradi dežja

Vse več najemajo šotore na gasilskih veselicah, ne le zaradi dežja, pogosto tudi zaradi neznosne vročine. Tudi zasebne zabave in prireditve podjetij so pogosto “spravljene” pod streho.

Kakšna pa je cena za najem? Odvisna od velikosti šotora, seveda. Zgolj za primerjavo pa, šotor, ki lahko sprejme več kot 50 ljudi, velik 6×12 metrov bi lahko najeli za 250 evrov skupaj s dostavo in postavitvijo za cel vikend.

Uresničila se je tiha želja …

Želja zagorskega podjetnika je vedno bila, da bi uspešno nadaljeval dedkov posel in s svojimi igralnimi aparati oskrboval večje hotelske komplekse, recimo Terme Čatež. In nekega dne je prišel klic, se ponosno spominja, naj pride na razgovor. Po tistem je postavil aparate še v Termah 3000, Termani in mnogih drugih. Če si priden in pošten, se stvari odvijejo v pravo smer, verjame podjetni Zagorjan.

Igralni aparati še vedno ostajajo velik del podjetja, v zadnjem času so nekaj starih naprav tudi restavrirali. Najbolj pogosto zbiralci povprašujejo po jukeboxih, nekateri tudi po določenih kultnih videoigricah. Te so popularne predvsem v Avstriji.

V Zagorju nekoč atraktiven otroški park?

Kaj bo novega prihodnje leto v njihovi ponudbi Valentin še ne ve. Letos so se v zadnjem hipu odločili za prodajo vodnih napihljivih igral, morda v prihodnjem letu še kaj v tej smeri. Skrita želja Valentina pa ostaja, da bi v Zagorju na območju Evroparka nekoč stal najbolj zabaven in atraktiven otroški park daleč naokoli. In morda se mu želja tudi uresniči.

Več najdete na www.sotori.eu

Prispevek je promocijsko besedilo.

Print Friendly, PDF & Email