Doma Aktualno FOTO: Želja, da gre na svoje, se je kuhala že dlje...

FOTO: Želja, da gre na svoje, se je kuhala že dlje časa

“Čutil sem, da je zdaj pravi čas,” s širokim nasmeškom pove frizer Luka Zdolšek, ki je z odprtjem salona v centru Trbovelj postal sam svoj šef.

Zaspati ne smeš

Po desetih letih dela v Trbovljah in in pred tem treh letih prakse v Celju se je lotil novega življenjskega izziva, saj, kot pravi: “ne smeš zaspati, v frizerski stroki pa sploh ne. Ko ugotoviš, da si obstal, je že prepozno. Vedno se moraš izpopolnjevati.” 

Po naravi je ‘ziheraš’, pravi o sebi, zato takoj po šoli, z malo izkušnjami, ne bi šel na svoje. Se je pa želja, da gre na svoje, v njem oglašala že dlje časa in se odlično poklopila z iskanjem primernega prostora na dobri lokaciji. “V njem imam prijeten, domač občutek, tudi stranke pravijo, da se v njem dobro počutijo.”

Izkušnja prave moške brivnice, edine v Zasavju

Frizerski salon je razdelil na kotičke, eden je namenjen moškim, saj jim Luka ponuja izkušnjo ‘barbershopa’, prave moške brivnice, edine v Zasavju. “Zadnja leta dajo moški ‘več nase’, ni jim vseeno kakšno frizuro imajo, v trendu so brade … moške frizure so zadnja leta velik izziv.” Poleg prostora, namenjenega ženskam, ni pozabil na najmlajše stranke, ki jim je v salonu uredil prijeten otroški kotiček.

Frizerski poklic ima v genih, v ‘familiji’, saj sta tudi mama in teta frizerki. “Že v osnovni šoli sem imel rad posebne frizure, eksperimentiral sem na sebi, na mlajših sestrah pa niti ne,” v smehu zatrdi Luka. “Velik izziv mi je, če se stranka prepusti, da si vsake toliko časa privošči spremembo, da nima vedno enake frizure. Da mi pusti, da ji poškodovane lase skrajšam, da so spet zdravi. Lasje vedno zrastejo, pravim.” Pri tem naredi le eno izjemo, punčkam, ki si želijo čim daljših las, se pač ne upa zameriti.

Niso več taki časi, da bi stranke ves popoldan presedele pri frizerju

Luka ima rad red, zato stranke naroča na uro, da ne čakajo in si lahko svoj čas načrtujejo. “Saj niso več taki časi, da bi stranke ves popoldan presedele pri frizerju, poleg tega se tako lahko stranki res posvetim.” Dela sam, zato je salon en teden odprt zjutraj in en teden popoldan. “Da nisem suženj svojega dela in imam čas tudi za družino.” 

V prostem času, ki ga je bilo zadnje mesece bolj malo, saj je vso energijo vlagal v urejanje lokala, se Luka rad ukvarja s športom: “tečem, sem ljubitelj košarke, saj je v Laškem, iz kjer izhajam, bolj doma košarka, kot nogomet. Morske počitnice pa so vedno posvečene kajtanju.”

Fotogalerija:

 

Print Friendly, PDF & Email