Doma Aktualno FOTOGALERIJA: V Trbovljah edini z monolitom na prostem

FOTOGALERIJA: V Trbovljah edini z monolitom na prostem

Ne gre pa zgolj za prostor, ki smo ga vizualno prenovili, pravijo na trboveljski občini. “Gre za novodobno, kulturno, visokotehnološko in moderno turistično oazo v mestu, ki bo predstavljala stičišče bogate zgodovine, pozitivne sedanjosti in obetavne prihodnosti našega mesta.”

Edini monolit na prostem

Monolit dr. Maše Jazbec, ki je osrednji novomedijski objekt prostora pred pošto, omogoča interaktivno povezavo med opazovalcem (obiskovalcem) in monolitom. Gre torej za neke vrste komunikacijo med človekom in visokotehnološko stvaritvijo. Ponosni smo, še dodajo na občini, da je trboveljski monolit edini monolit na prostem v Slovenskem prostoru in širše.

Kulturne točke pred pošto so okolju prijazne, saj proizvajajo električno energijo, namenjeno polnjenju mobilnih naprav. Na parkirišču pred pošto je prav tako urejena polnilnica za električna vozila in kolesa, z novim prehodom za pešce pa se vzpostavlja tudi prometna ureditev, ki je pešcem bolj prijazna, predvsem pa varnejša. Glavna kulturna točka v Trbovljah bo imela tudi informacijski digitalni pano na dotik, ki bo obiskovalce usmerjala do ostalih kulturnih lokacij v mestu in jih informiral z drugimi vsebinami.

Poleg monolita, bo park pred pošto nadgrajen tudi s hladilnim sistemom z vodno meglico, ki bo čez poletje pršilo vodno meglo vzdolž glavnih stopnic in kjer se bodo občani in obiskovalci ob najbolj vročih dneh lahko hladili. Vzpostavljen je zalivalni sistem tako pred pošto, kot tudi v rondoju in urejena je sodobna, moderna hortikulturna zasaditev. Prostor je tudi invalidom prijazen, saj je opremljen z taktilnimi oznakami za invalide. Prav tako je prostor tlakovan s tlakovci, ki bi naj nase iz ozračja vezali NOx delce.

Print Friendly, PDF & Email