Doma Aktualno FOTOGALERIJA: Si predstavljate, da morate v 1 uri pobegniti iz rudnika?

FOTOGALERIJA: Si predstavljate, da morate v 1 uri pobegniti iz rudnika?

Pripravlja se zanimiv in inovativen projekt, ki bo letošnjo jesen v Sloveniji oral ledino. Trboveljčani bodo postavili nove standarde sobam pobega oziroma konceptu »escape room-a«.

Trenutno v prostorih Delavskega doma Trbovlje (DDT), v 4. dritlu izvajajo prenovitvena in inštalacijska dela, saj bodo postavili »Pobeg iz rudnik«, ki bo več kot samo soba pobega, obljublja ekipa DDT.

Trboveljska pridobitev bo vsebovala najsodobnejšo opremo za navidezno in razširjeno resničnost. Obiskovalcem bodo omogočili, da se spoprimejo z izzivi,  s katerimi so se nekoč rudarji soočali tako rekoč vsak dan. »Gre za edinstven projekt, kakršnega se v Sloveniji do sedaj še niso lotili in bo postavil nove standarde tako na področju ohranitve dediščine lokalne skupnosti kot na področju koncepta sob pobega v širšem pomenu« ponosno poudari Vesna Jesih iz delavskega doma.

Hkrati pa bo to edinstven dodatek k turistični ponudbi Trbovelj oziroma Zasavja, saj bodo lahko poleg ogleda virtualnega muzeja ljudem omogočili tudi povsem nov način doživljanja rudarskega življenja.

Uradno je! Turizem na najvišji ravni v Trbovljah bo!

Print Friendly, PDF & Email