Doma Aktualno FOTOGALERIJA: Zagorski navijači včeraj skupaj za superšampiona!

FOTOGALERIJA: Zagorski navijači včeraj skupaj za superšampiona!

Slovenija ima novega super šampiona. Primož Roglič je osvojil Španijo. Vuelta a España kot se uradno imenuje španska kolesarska dirka je včeraj dobila novega zmagovalca. Prvič v zgodovini kolesarstva je katero od glavnih treh dirk (zraven spadata še Giro d’Italia, Tour de France) zmagal Slovenec.

Kisovški šampion je zadnja leta že kazal odlične predstave tako na Giru kot na Touru, velikokrat mu je zmanjkalo zgolj nekaj športne sreče. Tudi Dirka po Španije se je začela s padcem, ampak v slogu velikih je Primož pokazal, da borba in vztrajnost prineseta tudi rezultat. Tudi petek 13. mu je prinesel nekaj smole, a bivši skakalec, danes pa odličen kolesar je »stisnil« zobe in pokazal svoj bojevit značaj. Dirko je končal na prvem mestu s prednostjo več kot dveh minut pred Špancem Valverdejem in tretje uvrščenim ravno tako odličnim Tadejem Pogačarjem.

Miran Zupančič

V Kisovcu, kakopak na skakalnici se je zbralo veliko število ljudi, ki so spremljali Primoževe zadnje kilometre. Med drugimi tudi Miran Zupančič, bivši skakalec danes pa član strokovne ekipe Kitajske skakalne reprezentance, ki je prišel proslaviti zmago prijatelja. »To je nekaj fenomenalnega« je vzhičen komentiral Rogličev hiter vzpon med kolesarske zvezde.

Zvone Pograjc in Miran Zupančič

 

Organizator skupinskega ogleda zadnje etape je bil Zvone Pograjc, trener smučarskih skokov, ki je dolga leta delal s Primožem. Tudi zadnjo etapo je spremljal v pozitivni tremi, saj dokler ni dirke konec se lahko marsikaj še zgodi, je dodal. Povedal je, da sta si nekajkrat po etapah dirke dopisovala in da mu je Roglič zaupal, da se počuti odlično. Največ zagona naj bi dobil po etapi, na kateri sta prvo in drugo mesto skupaj zasedla s Pogačarjem. Kljub dvema padcema Rogliča je verjel, da bo na koncu slavil in dodal, da je izjemno ponosen, da je v nekem obdobju lahko treniral tako odličnega športnika.

Print Friendly, PDF & Email