Doma Aktualno Funkl: Hrastnik pripravljen tudi na zaostritev razmer

Funkl: Hrastnik pripravljen tudi na zaostritev razmer

Sistem mreže pomoči je vzpostavljen in dobro deluje, poročajo iz občinskega štaba CZ Hrastnik, v veliko pomoč pri trenutnem stanju pa so (ste) vsekakor prostovoljci – v Hrastniku se jih je javilo več kot 30 in število se dnevno povečuje.

Vzpostavili so Protokol za oskrbo prebivalcev s hrano in zdravili, prostovoljci so zbrali preko svojih kanalov in tudi preko poziva našega portala.

»V imenu Občine Hrastnik se iskreno zahvaljujem vsem delavkam in delavcem v izpostavljenih poklicih kot so medicinske sestre, zdravniki, prodajalke, delavci komunale in centra za ravnanje z odpadki, varnostniki in redarji, policisti, gasilci in številni drugi. Ob teh ves čas vzpostavljamo tudi sistem oskrbovanja starejših in socialno ogroženih s številnimi prostovoljci, ki bodo po potrebi aktivirani v prihodnjih dneh. Ocenjujem, da so naše službe dobro pripravljene glede na razmere v državi in po svetu in sem vesel, da imam čast delovati s toliko odgovornimi, nesebičnimi in  pozitivnimi ljudmi. V teh dneh je še posebej pomembno ohranjati dostojanstvo in stropnost ter s solidarnostjo in skupnimi močmi zajeziti in nato tudi premagati koronavirus.« (Marko Funkl, župan)

Pomoč na domu, pošiljke toplih obrokov in paketov pomoči – delujejo nemoteno

Vse dosedanje oblike pomoči – pomoč na domu, oskrba s toplimi obroki, oskrba s prehrambenimi paketi pomoči …, delujejo nemoteno in z enako dinamiko kot prej. Dodatno se oskrbuje še dve družini, ki sta izkazali potrebo, več prijav za pomoč pa v tem trenutku ni.

V kolikor bi se pokazala potreba po razširitvi števila prejemnikov, še pojasnijo na hrastniški občini,  so na to pripravljeni.

Glede na dober odziv so zadeve urejene, še doda župan Marko Funkl: »zaenkrat imamo tako število prijavljenih prostovoljcev večje od trenutnih potreb, tako da smo pripravljeni tudi na morebitno zaostritev razmer«.

Za vse, ki bi potrebovali kakršnekoli informacije in/ali pomoč (starejši, dostava nujnih življenjskih potrebščin, oskrba …), je vsak dan od 8.00 do 20.00 na voljo občinski info center na številki 03 56 54 360.

Medsosedska pomoč dobrodošla

Občinska zaščitna oprema v tem trenutku zadostuje za trenutne potrebe, je pa velik problem z nezadostnimi državnimi zalogami. Poveljnik štaba in župan sta izdala tudi poziv za medsosedsko pomoč predvsem v večstanovanjskih stavbah, ki spodbuja stanovalce, da se tudi samoorganizirajo in pomagajo vsem, ki potrebujejo pomoč (dostava osnovnih živil iz trgovine, zdravila iz lekarne, …).

Print Friendly, PDF & Email