Doma Aktualno Funklu očitajo zaposlovanje “svojih ljudi”

Funklu očitajo zaposlovanje “svojih ljudi”

Se tudi vam zdi, da so občine kar naenkrat odprle cel kup zaposlitvenih oglasov? Pa ne le Hrastnik, tudi Trbovlje in Zagorje. Vsi odhajajo, se upokojujejo, ali pa se nam več razpisov zdi le zato, ker jih prej ni nihče objavljal? Si novi župani postavljajo svoje ljudi?

 

V tem mandatu je na novo na županski stol sedel v Zasavju le Marko Funkl, ki je zamenjal dolgoletnega župana Mirana Jeriča. Občani pravijo, da se “na veliko zaposluje v Hrastniku”, podobno je bilo pred štirimi leti v Trbovljah, ko je Jasna Gabrič delala “čistko”. Preverili smo kar pri županu.

Na občini dobrih 20, v javnih zavodih preko 200!

»Ni prav da se dela pritisk le na župana, ampak bi moral biti tudi pritisk na vse direktorje javnih zavodov« začne prvi mož Hrastnika in nadaljuje: »Na občini je 22 zaposlenih, v javnih zavodih v Hrastniku pa preko 200.« Funkl meni, da morajo biti merila za vse enaka.

Kot opisuje situacijo župan, iskanje novih sodelavcev ni mačji kašelj. Zelo veliko prijavljenih na občinske razpise zaposlitev že ima, tudi njihove plače so boljše. Ljudi s primerno stopnjo izobrazbe, prijavljenih na lokalnem Zavodu za zaposlovanje pa je zelo malo.

Župan gradi svojo ekipo

Na vprašanja, ali drži, da na občini zaposluje svoje ljudi, pa Funkl odgovarja: »Vsak župan si želi zgraditi ekipo, ki ji lahko zaupa, ker od ekipe je odvisno, kakšne rezultate bo župan na koncu mandata pokazal.«

Za konec župan doda namig za vse tiste, ki jih delo v občinski upravi zanima. Bodite pripravljeni, poučite se o delu, za katerega se prijavljate. Želja zaposlovalca je, da bi našli koga iz lokalnega okolja, velik dodaten plus pa so vsekakor primerne delovne izkušnje.

Print Friendly, PDF & Email