Doma Aktualno Funšterc privabil mlado in staro. Drugo leto bo že desetič

Funšterc privabil mlado in staro. Drugo leto bo že desetič

Foto: Branko Klančar

Verjetno si trenutni župan Hrastnika Marko Funkl ni predstavljal kako velik bo postal festival Funšterc, ko ga je pred devetimi leti osnoval skupaj z ekipo. To soboto je Funšterc potekal devetič. Skoraj tisoč glavo množico je navduševalo osemnajst ekip, ki so se pomerile v peki »funšterca« in »krumpantoča«.

Ana Žontar Kristanc, Sašo Šketa in Jana Mlakar Adamič. Foto: Branko Klančar

Zmagovalca je določila strokovna žirija v sestavi Ana Žontar Kristanc, Sašo Šketa in Jana Mlakar Adamič. Zmage sta se veselili ekipi KS Turje – Gore v peki funšterca in Mladinski center Trbovlje v pripravi krumpantoča. Varstveno delovni center Zagorje je domov odšel z nagrado občinstva.

Podarili nagrado za najboljšo zasavsko turistično atrakcijo

Zlati Kuolm 2019. Foto: Branko Klančar

Niso pa zgolj kulinarični mojstri domov odšli z nagradami. Energetski nasad Sončna posest iz Trbovelj je postal zmagovalec Zlatega Kuolm 2019, ki ga podarja naš portal Zon.si. Nagrado dobi tista zasavska turistična atrakcija, ki je v tekočem letu po mnenju naših bralcev in strokovne komisije prispevala delček v mozaik zasavskega turizma.

Velik poudarek tudi na lokalnih ponudnikih

Ni pa se vse vrtelo okoli kulinarike, saj so za otroke pripravili tudi veliko delavnic in raznih zabavnih iger. Poslikava obraza, otroška joga, skakalno mesto so le nekatere od aktivnosti na katerih so uživali otroci.

Stojnica Steklarna Hrastnik. Foto: Branko Klančar

Poseben del prizorišča je bil namenjen lokalnim ponudnikom. Na več kot 20 stojnicah so obiskovalci lahko kupili izdelke iz lesa, nakit, medene izdelke. Stojnica 4. Dritla pa je pričarala še virtualne vsebine.

Vse skozi so za glasbeno podlago skrbeli Rudarska in Steklarska godba Hrastnik, Denis Trap (zmagovalec Slovenske note 2019), Ian Ostrožnik, ter skupina Funk Fu.

VIDEO: Jedli “funšterc” in uživali v soncu

Print Friendly, PDF & Email