Doma Aktualno Gabričeva: “V tem trenutku se ustavlja naše družabno življenje.”

Gabričeva: “V tem trenutku se ustavlja naše družabno življenje.”

Županja Jasna Gabrič je sklicala nujen sestanek v razširjeni sestavi z občinskimi javnimi zavodi, nujnimi zdravstvenimi službami in štabom CZ Trbovlje. Podane so bile nadaljnje usmeritve in predlogi za delovanje zavodov v prihodnjih dneh oziroma tednih.

Naša navodila jemljite resno!

“V situaciji, kakršni trenutno smo, je najpomembnejše sodelovanje in dosledno upoštevanje navodil. Občane pozivamo, naj se izogibajo javnemu življenju v naslednjih 3 tednih, saj je to en izmed pomembnih ukrepov za preprečitev širjenja virusa. Obiski med prijatelji, druženja tudi v ožjih družinskih ali prijateljskih krogih so nezaželeni in se jim v naslednjih treh tednih prosim izogibajte ter naša navodila jemljite resno.”

V tem trenutku se ustavlja naše družabno življenje.

Če se pravil ne bomo držali, je še nadaljevala Gabričeva, in se boste med seboj še vedno družili, pa četudi v krogu treh, štirih oseb, lahko situacija eskalira v takšne razsežnosti, da s službami ne bomo sposobni več nuditi niti nujne zdravstvene oskrbe.

Na sestanku so bili sprejeti naslednji sklepi o delovanju javnih zavodov, ki se v večini primerov zapirajo:

Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje bo do nadaljnjega zaprta.

Zasavski muzej Trbovlje bo do nadaljnjega zaprt.

Delavski dom Trbovlje bo do nadaljnjega zaprt.

Zasavska ljudska univerza bo do nadaljnjega zaprta.

Zavod za šport Trbovlje s ŠD Polaj in celotni Športni park Rudar bodo do nadaljnjega zaprti. Prav tako manjša otroška igrišča v občini, igrišče Partizan, igralni del v Mestnem parku Trbovlje in zunanji fitnes na prostem na Kipah ter Trim steza Mladost. Otroških igrišč v občini se do nadaljnjega ne uporablja, zato prosimo vse, da upoštevajo obvestila in navodila, nameščena ob igriščih.

Mladinski center Trbovlje s kavarno in mladinskim hotelom bodo do nadaljnjega zaprti.

Društvo prijateljev mladine Trbovlje do nadaljnjega zapira vrata in dopoveduje vsa druženja, delavnice, itd.

Vrtec Trbovlje bo do nadaljnjega zaprt.

DODANO: Od ponedeljka, 16. 3. 2020 dalje bodo vse enote Vrtca Trbovlje ZAPRTE, iz razloga zajezitve širitve koronavirusa. Bo pa od ponedeljka, 16. 3. 2020  dalje bo SAMO za NUJNE PRIMERE odprt oddelek, v enoti PIKAPOLONICA (Rudarska cesta 10 a). Sprejemali bodo le zdrave otroke staršev, ki opravljajo dela in naloge znotraj zaščite in reševanja ter podpornih služb. V primeru, da je eden od staršev doma (porodniška, bolniška, dopust, brezposeln, možnost varstva zaradi ne – nujnih del,…), drugi pa v zgoraj omenjenih poklicih, MORA biti OTROK DOMA. Da bodo IZREDNO DEŽURSTVO pod POSEBNIMI POGOJI lažje organizirali vas prosimo, da nas obvestite o morebitni PRISOTNOSTI vašega otroka tel. št. 040 586 131 do sobote, 14. 3. 2020 do 18.00O vseh nadaljnjih informacijah in ukrepih boste obveščeni preko spletne strani Vrtca Trbovlje.

Zasavske lekarne Trbovlje samo še glavne lekarne v Zagorju, Hrastniku in Trbovljah

Zdravstveni dom Trbovlje prekinjeni vsi redni, naročeni, preventivni pregledi, delujeta dve akutni ambulanti za nujno medicinsko pomoč, vendar ne za tiste, ki kažejo akutno okužbo dihal. Vsi, ki kažejo znake akutnega infekta dihal, virusne okužbe, imajo povišano telesno temperaturo, slabo počutje, bolečine v mišicah, bodo po triažnem pregledu medicinskega osebja v primeru manjših težav napoteni domov v samoizolacijo z navodili, težje bolni pacienti pa bodo usmerjeni v zabojnik, kjer bodo obravnavani po protokolu za koronavirusno okužbo. V rednih ambulantah bodo v običajnem ordinacijskem času prisotne medicinske sestre, ki bodo dosegljive na telefon. Pacienti boste lahko še vedno naročali recepte za zdravila, ki jih potrebujete za kronično terapijo, prav tako boste lahko po telefonu urejali tudi nekatere druge administrativne zadeve. Pozivamo vas, da z zadevami, ki niso življenjsko nujne oziroma ne kažejo na obolenje dihal ne obremenjujete ambulant za NMP in ne ambulant, namenjene pacientom koronavirusne okužbe. Za vse nenujne zadeve se po telefonu posvetujte z medicinsko sestro v vaši ambulanti v rednem delovnem času. Patronažna zdravstvena služba bo obiskuje samo bolnike na domu, za katere bo ocenila, da je to nujno potrebno.

Splošna bolnišnica Trbovlje od danes naprej odpovedan ves operativni program, oddelek za nego je sproščen in namenjen morebitnim primerom okuženih bolnikov. Dializni bolniki imajo poseben vhod in bodo kljub situaciji normalno obravnavani.

OZ Rdečega križa Trbovlje suha hrana iz skladišča se bo enkrat tedensko še vedno razdeljevala, razdeljevanje viškov hrane v Menažki se z današnjim dnem do nadaljnjega ustavi. Prav tako je zaprto skladišče z oblačili in se do nadaljnjega rabljenih oblačil več ne sprejema. Viškov hrane ne bo razdeljevala tudi Župnijska Karitas, kot tudi ne bodo sprejemali in razdeljevali oblek.

JP Komunala Trbovlje bo za stranke zaprlo vrata (blagajna, informacije), komunikacija z občani bo do nadaljnjega potekala preko telefona (03 56 53 126 oziroma 03 56 53 100) oziroma e-pošte (javno.podjetje@komunala-trbovlje.si). Tržni dan ob sobotah ostaja, vendar bo omejeno število ljudi, ki lahko naenkrat vstopijo na tržni prostor. Ob tem pozivajo občane, da se na tem mestu ne zadržujejo, ampak zgolj opravijo nakup in zapustijo tržnico. Javne gospodarske službe bodo svoje delo normalno opravljale.

Prav tako bo začasno preventivno prilagojeno poslovanje s strankami na Občini Trbovlje in Upravni enoti Trbovlje. V času uradnih ur tako ne bo več možen vstop direktno do strokovnih sodelavcev v pisarne, ampak se bodo vse nujne zadeve urejale po telefonu oziroma preko e-pošte, kontakti zaposlenih bodo tekom dneva objavljeni na spletni strani Občine Trbovlje. Prav tako boste lahko plačevanje taks uredili preko položnic, zato obisk občine v večini primerov ne bo potreben. Prav tako bo na Rudarski cesti (pred bolnico in zdravstvenim domom) do nadaljnjega ustavljeno plačevanje parkirnine.

Spomnimo, da je bil v tem tednu na podlagi aktivacije državnega načrta v dogovoru z županjo občine Trbovlje sklican OŠCZ Občine Trbovlje s predstavniki zdravstvenih institucij, na katerem so bili predstavljeni preventivni ukrepi zdravstvenih institucij v zvezi s širitvijo koronavirusa.

Print Friendly, PDF & Email