Doma Aktualno Goseničar, ki bo konkretno olajšal transport bolnikov

Goseničar, ki bo konkretno olajšal transport bolnikov

Zagorska reševalna postaja je bogatejša za goseničarja, Zdravstveni dom pa za zunanji defibrilator. 

V zadnji akciji Manj svečk za manj grobov so zbrali dobrih 11.000 evrov, ki so jih tokrat namenili za goseničarja – električni stol, namenjen lažjemu transportu obolelih in poškodovanih oseb po stopnicah.

Ker je bilo v lanskem letu zbranega več denarja, kot je bilo predvideno, je nova pridobitev tudi avtomatski zunanji defibrilator (AED), ki je v Zagorju na voljo 24 ur na dan.

Ob tej priložnosti je direktorica Zdravstvenega doma Zagorje Danica Slapar povedala: “Iskrena hvala vsem, ki so pomagali v tej akciji, tako Fundaciji Svečka, prostovoljcem kot tudi Občini Zagorje. Samo skupaj, s skupnimi močmi zmoremo veliko več kot sicer. Goseničar bo zelo olajšal delo našim reševalcem, saj je v Zagorju še veliko visokih stavb brez dvigala, kar znatno otežuje transport bolnikov.”

Reševalec Igor Murko

Reševalci so na stopnišču pred Zdravstvenim domom Zagorje demonstrirali uporabo goseničarja, ki je prvi tovrstni stol z vgrajenim motorjem v ZD Zagorje. Izkoristili smo priložnost in reševalca Igorja Murka povprašali, kaj pomeni goseničar za bolnika in kaj za reševalca. ”Bolnik, ki se prevaža z goseničarjem nima strahu, da bo zatajil človeški faktor. Reševalci pa pridobimo čas in ne trpi križ! Za nas uporaba goseničarja vsekakor pomeni precej lažje delo!”

Predsednik Fundacije Svečka, Primož Jelševar je ob predaji že najavil novo 10. dobrodelno akcijo Manj svečk za manj grobov. Zbrana sredstva bodo namenjena tetrapleginji Zagorjanki Alenki Mikuš.

Print Friendly, PDF & Email