Doma 1+1=2 “Gradijo se novi mostovi spoštovanja”

“Gradijo se novi mostovi spoštovanja”

Okrog 500 skavtov bo med 5. in 11. avgustom pomagalo več kot 1200 osebam v različnih skupinah, skupnostih, društvih, institucijah, ustanovah, domovih z njihovim projektom SREČAnja 2019. Pri projektu SREČAnja gre za množico simultanih družbeno-koristnih del v lokalnih skupnostih in nova pomembna srečanja mladih z različnimi ranljivimi skupinami. Projektu so se pridružili tudi zagorski skavti. Ekipa skavtov, ki so jo sestavljali David, Regina, Nataša, Izak, David, Lucija, Sara, Jan se je dva dni družila s stanovalci VDC Zagorje.

Stanovalce varstveno delovnega centra so učili skavtskih veščin, izdelovanja vozlov, se z njimi preizkusili v Kimovih igrah, kjer glavno vlogo igrajo čuti, dan pa so zaključili s postavljanjem bivaka in prepevanjem pesmi ob ognju. Noč so preživeli v telovadnici, zjutraj pa so jih že čakale družabne igre in piknik.

 

Kljub začetnemu strahu so se po besedah skavtov odlično ujeli in uživali v družbi drug drugega. S tem so zaključili letošnji projekt SREČAnja 2019, katerega moto je bil »Gradijo se novi mostovi spoštovanja, strpnosti, sočutja in sodelovanj.«

Print Friendly, PDF & Email