Doma Kronika Grožnja, nasilje, prepovedane droge …

Grožnja, nasilje, prepovedane droge …

V jutranjem času so policisti na Policijski postaji Zagorje ob Savi prejeli prijavo nasilja v
družini ter pričeli z zbiranjem obvestil o tem kaznivem dejanju. Osumljencu so izrekli prepoved približevanja, izsledke pa poslali v presojo preiskovalnemu sodniku ter obvestili pristojni center za socialno delo, ki se je nemudoma vključil v zadevo skladno s svojimi pristojnostmi.
Dopoldan so s strani občana sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja grožnje in z zbiranjem obvestil nadaljujejo. Svoje ugotovitve bodo posredovali pristojnemu Okrožnemu državnemu tožilstvu.
Popoldan so na podlagi veljavne odredbe pristojnega sodišča, pri občanu opravili hišno preiskavo ter iskali predmete, ki jih obravnava Zakon o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami. Najdene predmete so poslani na analizo in v primeru, da se potrdi sum, da gre za prepovedano drogo, bo zoper kršitelja uveden postopek o prekršku.
Na območju Borovaka pri Polšniku (območje PP Litija) so bili policisti napoteni na travniški požar ter z ogledom kraja ugotovili, da je vaščan kuril suho vejevje, ogenj pa se je razširil tudi na travnik in bližnji gozd kjer je zagorela podrast. Gasilci PGD Polšnik so požar lokalizirali in pogasili, policisti pa so zaznali elemente kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti. Svoje ugotovitve bodo posredovali pristojnemu Okrožnemu državnemu tožilstvu.
V Trbovljah so bili policisti zjutraj obveščeni o vlomu v poslovni prostor. Ugotovljeno je bilo, da je bilo vlomljeno v nekaj pisarn poslovnega objekta. Odtujen je bil prenosni računalnik in nekaj gotovine. Lastniki so bili oškodovani za okoli 600 evrov.

Print Friendly, PDF & Email