Doma Aktualno “Hajer” ostal brez najemnika, stregli bodo študenti

“Hajer” ostal brez najemnika, stregli bodo študenti

Kopalnica, kot se je imenoval lokal na trboveljskem bazenu zadnji dve leti, ko je obratoval pod taktirko Igorja Matanoviča, na novem razpisu ni dobil najemnika. “Še bi delal, če bi se z občino lahko uskladili”, pravi Matanovič, ki je misel na lokal ob bazenu že opustil.

Spor med županjo in gostincem očitno še vedno “vroč”

Matanovič je v spor z občino prišel tudi pri najemu lokala Paviljon Park.

Trboveljski gostinec je na bazenu skrbel za hrano in pijačo. V zadnjih dveh letih je pogosto opozarjal na napake in dotrajanost lokala, a pravi, da so bili za njegova opozorila na občini gluhi. Ko je leta 2017 prevzel lokal, je bil ta v razsulu, po primopredaji nekaj dni celo niso imeli niti elektrike, še opisuje le nekaj izmed težav, s katerimi se je soočal. V prejšnjem mandatu je večkrat zaprosil za sestanek pri županji, a se z njim, kot pravi Matanovič, ni hotela sestati.

Na občini Matanoviča demantirajo: “Kontaktiral nas je glede sestanka pri županji, a ker sestanka z županjo, zaradi vseh obveznosti, ni mogoče sklicati iz danes na jutri, smo mu ponudili termin pri strokovni sodelavki, na katerega pa ni prišel, niti se ni opravičil. S strokovno sodelavko sta se nato dogovorila za drug termin.” Prav tako pa sta se z županjo sestala avgusta 2018, “zato trditev, da ga nisem sprejela vsekakor ni resnična” doda Gabričeva.

Da je na napake opozoril, potrdijo tudi na občini, in so le-te odpravili v skladu s proračunskimi sredstvi, “vsekakor pa do te mere, da je bilo lokal mogoče uporabljati v skladu z njegovim namenom” nam še pojasnijo. In še glede priklopa elektrike, ki je ni bilo v prvih dneh prevzema lokala, pa na občini pojasnijo, da je bila krivda na strani dobavitelja elektrike in je bila najemniku prva najemnina obračunana šele za mesec junij, ko pa je elektrika bila ves mesec.

Najemnika niso dobili, obljubljajo, da lačen in žejen ne bo nihče!

Namesto sodelovanja je lastnica lokala, torej Občina Trbovlje šla na lov za novim najemnikom, ki pa ga niso dobili. Zakaj se Matanovič ni prijavil znova, pravi, da ga je odvrnil nestrokovno pripravljen razpis, ki od gostinca zahteva, da v nekaj dneh zbere delovno silo, uredi birokratske zadeve in odpre lokal. “Sami veste, da dobrih kuharjev in natakarjev ne najdeš kar v nekaj dneh.”

Odločno ga je zmotilo tudi dejstvo, da so lokalu kar določili ime – Hajer. Je pa vseeno ponudil roko in bi lokal odprl za 3 mesece, v času obratovanja bazena, da obiskovalci ne bi bili ne žejni ne lačni. A tudi to ponudbo so na občini zavrnili.

Po drugi strani županja obljublja, da ni strahu da bi bili obiskovalci žejni ali lačni. Trenutno potekajo dogovori z Mladinskim centrom Trbovlje, saj naj bi njihova ekipa skrbela za goste na bazenu. “Tako bodo gostje zadovoljni, mladi pa bodo dobili priložnost za delo in lokal bo nemoteno deloval” pravijo na občini. Tudi v MCT nam potrdijo, da se pripravljajo na dogovor in da se bodo potrudili in lokal, če bo le mogoče, odprli istočasno z odprtjem bazena. O podrobnostih pa bodo govorili po tem, ko z občino tudi dokončno podpišejo dogovor, nam je še zaupala direktorica MCT Katarina Nučič.

Spomnimo: O trboveljskem gostincu, ki je milo rečeno, že “zapel” z županjo smo pisali tudi pred leti:

Kaj je zdaj res in kaj ne? Gabrič vs. Matanović

Print Friendly, PDF & Email